Το χρονικό

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΡΑΤο πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη. Για τη συμπλήρωση των 25 ετών από αυτή την «μαύρη» επέτειο η Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε ένα σύντομο, αλλά αρκετά συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

H ανάρτηση είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη με την κλασική πίπα που κάπνιζε και το κείμενο της Ντόρας Μπακογιάννη είναι το εξής: «25 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ελειπες, λείπεις κ θα λείπεις. NM».

Το χρονικό

Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989 στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.