Η κατανομή των μετεγγραφομένων φοιτητών, στην περίπτωση που υπάρξει συνωστισμός στα δημοφιλή κεντρικά Πανεπιστήμια, θα γίνει με κριτήριο και τον βαθμό πρόσβασης.
ΑΕΙ - ΤΕΙ -ΦΟΙΤΗΤΕΣΟι βαθμοί στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι και αυτοί το «φίλτρο» που θα καθοριστεί τις μετεγγραφές.

Η κατανομή των μετεγγραφομένων φοιτητών, στην περίπτωση που υπάρξει συνωστισμός εισαγομένων στα δημοφιλή κεντρικά Πανεπιστήμια, θα γίνει με κριτήριο και τον βαθμό πρόσβασης.

Στην πρόταση αυτή φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Παιδείας σταθμίζοντας τα… απαισιόδοξα μηνύματα που παίρνει από τα Πανεπιστήμια και τα οποία κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες αιτήματα στις γραμματείες, πρωτοετών φοιτητών περιφερειακών ΑΕΙ που ζητούν μετεγγραφή σε τμήματα υψηλής ζήτησης του κέντρου.

Το κριτήριο του βαθμού πρόσβασης μελετάται να οριστεί στα ομοειδή τμήματα πανεπιστημίων της ίδιας περιφέρειας, όπως είναι στην Αθήνα:

  • Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
  • Πανεπιστήμιο Πειραιά
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο
  • Πάντειο Πανεπιστήμιο

Το ίδιο αναμένεται να εφαρμοστεί και στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο και Μακεδονίας), όπως επίσης και στα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

Το μέτρο αυτό φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους τους πρυτάνεις. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Γκάτσιος είπε ότι οι μετεγγραφόμενοι «θα πρέπει να κατανέμονται ισάριθμα σε όλα, στη βάση της προτίμησής τους και της επίδοσής τους στις πανελλαδικές».

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα.

Στους φοιτητές θα δοθεί προθεσμία πέντε ημερών για να καταθέσουν για πρώτη φορά στο υπουργείο Παιδείας και όχι στις γραμματείες τις αιτήσεις για μετεγγραφή. Η προθεσμία θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.