Οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν επενδυτές επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τα τραπεζικά stress tests, όπως σημειώνει το Bloomberg.

EPENDYTESΟι προσπάθειες των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων να δελεάσουν τους επενδυτές βρήκαν… τοίχο και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα αποτελέσματα των οποίων

αναμένονται τον επόμενο μήνα, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Στελέχη από τις 31 εταιρείες που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχαν συναντήσεις επί τρεις ημέρες με επενδυτές στο ετήσιο ελληνικό Roadshow την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τα οποία οι επενδυτές φοβούνται ότι μπορεί να ωθήσουν τις τράπεζες σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου για τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών, εάν τα stress tests της ΕΚΤ δείξουν κεφαλαιακές ελλείψεις.

«Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα των stress tests», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beta Securities, Ευάγγελος Χαρατσής.

Οι ελληνικές μετοχές που πέρυσι να κατέγραψαν κέρδη 28%, υποχωρούν εδώ και έξι μήνες, υπό το βάρος των ανησυχιών για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις νέες ανησυχίες για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς το αντι-μνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, σημειώνει το Bloomberg.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει υποχωρήσει 17% από τις 19 Μαρτίου.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.