Μέχρι την επόμενη Τρίτη η καταβολή της πρώτης δόσης – Μετά οι εκπτώσεις
ΕΝΦΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑΜέχρι την επόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από 6,2 εκατ. φορολογούμενους.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου χωρίς να έχουν γίνει οι σχετικές εκπτώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στα εκκαθαριστικά που μπήκαν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Taxis.

Συγκεκριμένα οι οικονομικά αδύναμοι, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, οι ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων, μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση.

Με αυτή τη νέα εκκαθάριση θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά που θα περιλαμβάνουν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ στις περιπτώσεις που στα ακίνητα του φορολογουμένου περιλαμβάνονται κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ θα χορηγηθεί η έκπτωση 50% από τον φόρο στις περιπτώσεις των οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων – φυσικών προσώπων.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.