Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα stress tests διώχνουν τους επενδυτές από το ελληνικό χρηματιστήριο

23 Σεπτεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Οι προσπάθειες των ελληνικών εταιρειών να προσελκύσουν επενδυτές επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τα τραπεζικά stress tests, όπως σημειώνει το Bloomberg.

EPENDYTESΟι προσπάθειες των ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων να δελεάσουν τους επενδυτές βρήκαν… τοίχο και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα αποτελέσματα των οποίων

αναμένονται τον επόμενο μήνα, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Στελέχη από τις 31 εταιρείες που είναι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχαν συναντήσεις επί τρεις ημέρες με επενδυτές στο ετήσιο ελληνικό Roadshow την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο, στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg.

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα 75 δισεκατομμύρια ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τα οποία οι επενδυτές φοβούνται ότι μπορεί να ωθήσουν τις τράπεζες σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου για τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών, εάν τα stress tests της ΕΚΤ δείξουν κεφαλαιακές ελλείψεις.

«Βρισκόμαστε σε φάση αναμονής προκειμένου να δούμε τα αποτελέσματα των stress tests», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Beta Securities, Ευάγγελος Χαρατσής.

Οι ελληνικές μετοχές που πέρυσι να κατέγραψαν κέρδη 28%, υποχωρούν εδώ και έξι μήνες, υπό το βάρος των ανησυχιών για τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις νέες ανησυχίες για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς το αντι-μνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, σημειώνει το Bloomberg.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει υποχωρήσει 17% από τις 19 Μαρτίου.

thetoc

This entry was posted on Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2014 at 18:45 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply