Τι προσφέρει η νέα υπηρεσία του Taxisnet στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑΠαρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα, το Σάββατο τα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Taxisnet. Οι χρήστες του Taxisnet, θα διαπιστώσουν ότι προστέθηκε μια νέα υπηρεσία.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δίνει τη δυνατότητα και στα 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες να εντοπίσουν μέσω Taxisnet αν έχει «περάσει» στο σύστημα η όποια πληρωμή έχουν κάνει μέχρι τώρα για τον ΕΝΦΙΑ.

Η εφαρμογή θα φανεί χρήσιμη κυρίως στους φορολογούμενους που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και χρησιμοποιούν τους κωδικούς της συζύγου ή του συζύγου. Ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες οι γρίφοι για τον ΕΝΦΙΑ λύνονται σε επτά απλά βήματα.

Σύμφωνα με τον οδηγό που παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την λύση των γρίφων του ΕΝΦΙΑ είναι:

1. Να ελέγξετε τις αναγραφόμενες φορολογητέες αξίες των ακινήτων που αναγράφονται στο εκκαθαριστικό.

2. Να αναζητήσετε την αιτία της υπερχρέωσης πρώτα στα οικόπεδα.

3. Να ελέγξετε εάν υπολογίστηκε ή όχι έκπτωση του φόρου για τα ημιτελή σας κτίσματα.

4. Να τσεκάρετε και τι γίνεται με τους φόρους στα αγροτεμάχια.

5. Ελέγξτε εάν έχετε κάνει κι άλλα λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση των ακινήτων σας και εξαιτίας τους έχει «φουσκώσει» το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.

6. Να προσέξετε εάν έχετε αγροτεμάχιο με κτίσμα αν τα έχετε δηλώσει στο Ε9.

7. Να ακολουθήσετε τις διαδικασίες που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών για να μειώσετε τις υπέρογκες χρεώσεις.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.