…και μερικοί ακόμα για τους οποίους είναι καλύτερα να περιμένετε.

IPHONE6Ο ενθουσιασμός από την έλευση των νέων iPhone είναι, αντικειμενικά μιλώντας, πολύ μικρότερος από εκείνον που συνόδευσε τα προηγούμενα μοντέλα.

Στην πραγματικότητα, κάθε νέα έκδοση δείχνει να αναστατώνει το κοινό όλο και λιγότερο. Αυτό είναι άδικο, μια και τα iPhone είναι ήδη κορυφαίες τεχνολογικά συσκευές οι οποίες σε κάθε έκδοση βελτιώνονται περισσότερο. Αλλά εδώ παίζει ρόλο η κόπωση του κοινού, που δεν μπορεί να ακολουθεί την κάθε εξέλιξη στο mobile, αλλά και η τάση που έχουμε να εντυπωσιαζόμαστε όλο και δυσκολότερα όσο περνά ο καιρός και συνηθίζουμε στην καινοτομία.

Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί καλοί λόγοι για να προτιμήσει κανείς τα νέα iPhone. Ας δούμε τους κυριότερους

Η επιστροφή της καμπύλης

Μέχρι και το 3GS, το iPhone είχε καμπύλες. Αυτές εγκαταλείφθηκαν στο 4, αλλά τώρα που ξανάρθαν στο προσκήνιο -κυρίως από τη Samsung- η Apple τις υιοθετεί ξανά, αν και με πολύ πιο ήπιο τρόπο. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αναμφισβήτητα θετικό.

Φανταστική ανάλυση

Οι 4,7 και 5,5 ίντσες θα ήταν απλώς μια αυξημένη διάσταση αν δεν συνοδεύονταν από τεράστια αύξηση της ανάλυσης. Ο όρος Retina HD δεν αρκεί για να περιγράψει την εμπειρία του 1334 x 750 στο iPhone 6 (δηλαδή περισσότερο από 720p σε οθόνη όσο η παλάμη σας) και 1920 x 1080 στο iPhone 6 Plus. Αν το 1080p είναι αρκετό για μια τηλεόραση 42 ιντσών, σκεφτείτε την ποιότητα της εικόνες στις 5,5. Προσθέστε και contrast ratio 1400:1 και 1300:1 και έχετε τη φαντασμαγορία μπροστά στα μάτια σας.

Ταχύτεροι επεξεργαστές

Το 64μπιτο τσιπ Α8 δίνει επιδόσεις 25% καλύτερες στην επεξεργασία data και 50% ταχύτερα γραφικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Σε απόλυτους αριθμούς, πρόκειται, πιθανότατα, για τις ταχύτερες mobile συσκευές του πλανήτη.

Καλύτερη μπαταρία

Το πιο low tech εξάρτημα στη hitech εποχή μας είναι υπεύθυνο για το ότι δεν μπορούμε να μιλάμε ή να παίζουμε με το Internet όλη μέρα στα κινητά μας (πράγμα ίσως καλό). Η μπαταρία στο iPhone 6 είναι μεγαλύτερη, συνεπώς δίνει περισσότερη αυτονομία. Σύμφωνα με την Apple, 80 ώρες μουσική, 14 ώρες video, μία ώρα παραπάνω browsing και 24 ώρες ομιλίας. Δυστυχώς, όχι ταυτόχρονα.

Καταπληκτικές κάμερες

Η κάμερα iSight έχει ανάλυση 1080p και έναν αισθητήρα με ικανότητες autofocus απευθείας από τις DSLR μηχανές. Τραβά βίντεο στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, ή slow motion βίντεο στα 240 καρέ. Το iPhone 6 έχει οπτικό σταθεροποιητή βίντεο (δηλαδή ο φακός κινείται ενώ τραβάτε). Το καλύτερο; Οι πανοραμικές σας φωτογραφίες μπορούν να φτάνουν πια τα 43 megapixel.

Πληρώνετε απευθείας με το τηλέφωνό σας

Το Apple Pay είναι ο τρόπος που επινόησε η Apple για να ψωνίζετε χωρίς να χρησιμοποιείτε μετρητά ή πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Το τηλέφωνο αποθηκεύει τα στοιχεία των καρτών σας -άρα δεν τις χρειάζεστε καν μαζί σας- και μπορείτε να κάνετε πληρωμές στα καταστήματα με contactless payment μηχανήματα εφόσον το τηλέφωνο αναγνωρίσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Αυτό κάνει απόλυτα ασφαλείς τις πληρωμές, οι κάρτες δεν κινδυνεύουν να χαθούν και κανείς δεν μπορεί να κάνει πληρωμές εις βάρος σας αν σας έχει κλέψει το τηλέφωνο. Το Apple Pay θα λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο και για αγορές από διαδικτυακά καταστήματα.

Περισσότερη χωρητικότητα

Στα προηγούμενα μοντέλα η μνήμη έφτανε τα 64GB, στα νέα ανέβηκε στα 128GB. Με δεδομένο ότι η κλιμάκωση των τιμών είναι πάντα στα ίδια επίπεδα για κάθε νέο μοντέλο, καταλήγετε να πληρώνετε παρόμοια χρήματα για διπλάσια χωρητικότητα.

Οι λόγοι για να περιμένετε

Πολύ μεγάλο μέγεθος

Αν ανήκετε σε εκείνους που θέλουν το τηλέφωνο να χωράει στην παλάμη, στην τσέπη, οπουδήποτε και να είναι εύκολο στο χειρισμό του έστω και με ένα χέρι, ίσως βρείτε τις 5,5 ίντσες πάρα πολλές. Εδώ που τα λέμε, στις 5,5 ίντσες μιλάμε πια για phablet.

Υψηλότερη τιμή

Στις ΗΠΑ η βασική τιμή του iPhone 6 των 16GB είναι 199 δολάρια με διετές συμβόλαιο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα μοντέλα. Όμως το 6 Plus, που αναμένεται να είναι και πιο δημοφιλές στους αγοραστές, κοστίζει 299 δολάρια με τους ίδιους όρους. Όσοι θέλουν ένα iPhone που να τρέχει το iOS 8 άψογα και προσφέρει τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) τα νέα features ίσως πρέπει να κοιτάξουν το iPhone 5s που θα είναι πλέον σημαντικά φθηνότερο.

Θέλετε το Apple Watch χωρίς καινούργιο iPhone

Το Apple Watch ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 349 δολάρια. Προσθέστε το κόστος ενός iPhone 6 και έχετε πληρώσει μια μικρή περιουσία. Ωστόσο, το Apple Watch δουλεύει μια χαρά με το iPhone 5. Αν είστε ήδη κάτοχος μπορείτε να απολαύσετε την έλευση του Apple Watch χωρίς να φορτώσετε την κάρτα σας.

Πόσο ασφαλές είναι το Apple Pay;

Στη θεωρία είναι υπέροχο, αλλά με δεδομένο το πρόσφατο πρόβλημα ασφάλειας στο iCloud οι περισσότεροι έχουμε αμφιβολίες για το πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε εφόσον το υιοθετήσουμε. Η λογική λέει πως θα περιμένουμε να λειτουργήσει και να το αξιολογήσουμε βάσει των αποτελεσμάτων του. Και για αυτό θα έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.