ΤΣΙΠΡΑΣΗμέρα με διαδοχικές συναντήσεις, που θα καταλήξει στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, είναι η σημερινή για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.

Η εκτόνωση της υπερφορολόγησης και η προσοχή στην ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις προηγούμενες ημέρες.

Στις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 461 ευρώ, με παράλληλη μερική αποκατάσταση των απωλειών, χωρίς πάντως ει δυνατόν τη ρητή διατύπωση περί επαναφοράς της 13ης και 14ης σύνταξης.

Ακόμη, στο φορολογικό ζήτημα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προαναγγείλει την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ και θα επαναλάβει τη δέσμευσή του για περιουσιολόγιο, με στόχο την αποτελεσματικότερη δυνατή πάταξη της φοροδιαφυγής.

Από το πρωί, ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις. Η αρχή θα γίνει με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης. Στις 12:00, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ 3 και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, ενώ στη μία, μαζί με τον Γιάννη Μηλιό, θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους από κινήματα και κλάδους εργαζομένων που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.