Το δέρμα μας έχει χιλιάδες πόρους. Οι πόροι είναι μικροσκοπικοί θύλακες των τριχών στο δέρμα μας.

DERMAΈλαια, σκόνες, υπολείμματα από καλλυντικά προϊόντα και άλλες ουσίες μπορεί να “τεντώσουν” τους φραγμένους πόρους κάνοντάς τους να φαίνονται μεγάλοι.

Οι μεγάλοι πόροι μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, αλλά μπορείτε να τους κάνετε να φαίνονται μικρότεροι.

Δείτε μερικές εύκολες συμβουλές για να συρρικνώσετε τους μεγάλους πόρους:

-Μια μάσκα προσώπου από ασπράδι αυγού μάσκα είναι συνήθως πολύ αποτελεσματική. Το ασπράδι του αυγού συσφίγγει το δέρμα και καταπολεμάει την ακμή. Κάντε μια μάσκα με ένα ασπράδι αυγού και το χυμό από ένα λεμόνι και εφαρμόστε τη στο δέρμα σας.

-Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό στυπτικό (συσφίγγει/συστέλλει). Χρησιμοποιείται επίσης ως τόνερ όταν αραιωθεί με νερό. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε μείγμα με νερό και μηλόξυδο και εφαρμόστε το σε όλο το πρόσωπό σας. Το μείγμα θα ενισχύσει με φυσικό τρόπο το δέρμα σας, θα συρρικνώσει τους μεγάλους πόρους και θα μειώσει τη φλεγμονή που προκαλείται από την ακμή.

-Το γιαούρτι είναι ένα καταπληκτικό μέσο που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πόρους σας. Το γαλακτικό οξύ στο γιαούρτι διαλύει τις ακαθαρσίες στους πόρους και τους συσφίγγει. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι και εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι και ξεπλύνετε. Το γιαούρτι θα μειώσει επίσης τις λεπτές γραμμές και θα συμβάλλει στην πρόληψη των ρυτίδων.

-Αποφύγετε να πλένετε πολύ συχνά (πάνω από 2 φορές την ημέρα) το πρόσωπό σας καθώς μπορεί να το αφυδατώσετε και να κάνετε τους πόρους να παράγουν περισσότερο σμήγμα (έλαιο) για να αντισταθμίσει την ξηρότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.