ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 1Εόρτασε την ετήσια πανήγυρή της η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γρεβενών στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2014. Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ευστάθιος Στέφος, ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής π. Ανδρέας Μαυραντζάς, ο οποίος επιμελήθηκε των ετοιμασιών και του ευπρεπισμού της Ιεράς Μονής, καθώς και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Την πανήγυρη λάμπρυναν με την παρουσία τους και οι τοπικοί άρχοντες του νομού Γρεβενών.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θέμα «Δεν είμαστε μόνοι μας» και εξήγησε πως στην ζωή μας έχουμε την παρουσία του Θεού, έχουμε τον φύλακα Άγγελό μας και αυτό φανερώνεται σε αυτήν την εορτή των Ταξιαρχών. Τέλος, ευχήθηκε ο καθένας μας να έχει «άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών».
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 12 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 11 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 10 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 9 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 8 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 7 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 6 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 5 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 4 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 3 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ 2

Την επομένη, 6 Σεπτεμβρίου 2014, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και μίλησε με θέμα «Τι εστί άνθρωπος», αναλύοντας τη φράση «ηλάττωσας αυτόν βραχύ τι παρ’ αγγέλους, δόξη και τιμή εστεφάνωσας αυτόν».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η πολυπληθής συμμετοχή των πιστών, τόσο στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όσο και σε όλη τη διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων.

imkastorias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.