Το αρχικό σοκ από την κρίση, που ήδη μετρά μια πενταετία, διαδέχεται η διαδικασία προσαρμογής, σύμφωνα με την έρευνα

POLITESΗ έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής δείχνει όχι μόνο την πραγματικά καταλυτική επίδραση της πενταετούς κρίσης στην ελληνική κοινωνία και δη στις αντιλήψεις, αλλά και πως διαμορφώνονται πια οι νέες αντιλήψεις για την οικονομία, το κράτος, την εργασία και την παραγωγή.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην έρευνα του φετινού Σεπτεμβρίου τα νοικοκυριά εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξα για την εξέλιξη των οικονομικών τους, σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περυσινού Φεβρουαρίου,

Όμως, την ίδια στιγμή, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χειροτερεύει, σύμφωνα με το το 40,5%, ενώ το 34,1% λέει ότι παραμένει ίδια και το 25,1% ότι βελτιώνεται.

Στο ερώτημα ποια κοινωνικοεπαγγελματική ομάδα μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια, το 73,8% απαντά οι αγρότες, το 72% οι επιχειρηματίες και το 64,1% οι εφοπλιστές.

Όσο για το θεσμό που εμπιστευόμαστε οι Έλληνες περισσότερο για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, το 43% απαντά το στρατό, το 40% τις επιχειρήσεις και το 33,7% την Αστυνομία.

Στον αντίποδα βρίσκονται τα ΜΜΕ (1,9%), τα συνδικάτα (5,7%) και τα κόμματα (7,6%).

Επίσης, το 79,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ως βασική προτεραιότητα της χώρας τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.