«Η Ελλάδα το φαβορί…», είπε ο τεχνικός της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς
εθνικη μουντομπασκετΗμέρα αποφόρτισης ήταν η Παρασκευή για την Εθνική ομάδα και έτσι η μόνη… δραστηριότητα ήταν ένα χαλάρωμα σε βοηθητικό γήπεδο του «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» της Μαδρίτης, εκεί όπου την Κυριακή η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τη Σερβία για τους «16» του Μουντομπάσκετ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε ένα… ξεμούδιασμα και λίγο αργότερα, ακολούθησαν δηλώσεις από τον Κώστα Καϊμακόγλου αλλά και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Αρχικά, ο Έλληνας φόργουορντ, τόνισε ότι το τουρνουά τώρα αρχίζει: «Σήμερα είναι μέρα αποφόρτισης για το σώμα και το μυαλό. Όταν βρίσκεσαι σε ένα τουρνουά με τόσα συνεχόμενα παιχνίδια, ειδικά το μυαλό πρέπει να χαλαρώνει. Θα μελετήσουμε κι άλλο τον αντίπαλο και θα είμαστε έτοιμοι».

Για το μεγάλο ατού της ομάδας: «Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι χαιρόμαστε το παιχνίδι. Κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα, παίζουμε για τη χώρα μας και αυτή η καλή διάθεση βγαίνει και αντανακλά προς τα έξω.

Αν το λέγαμε πριν το τουρνουά ότι θα ξεκινήσουμε με πέντε νίκες, θα πανηγυρίζαμε και θα λέγαμε ότι πάμε για το χρυσό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Όπως λένε στις ΗΠΑ, «ό,τι γίνεται στο Λας Βέγκας, μένει στο Λας Βέγκας», έτσι κι εμείς λέμε «ό,τι έγινε στη Σεβίλη, μένει εκεί. Το κανονικό τουρνουά ξεκινάει τώρα».

Για το πώς προσεγγίζουν το ματς: «Οι προπονητές μας προετοιμάζουν άψογα και αύριο θα έχουμε το πλάνο αντιμετώπισης του αντιπάλου. Περισσότερο όμως πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματά μας και την άμυνα».

Για το φιλικό προετοιμασίας με τους Σέρβους: «Στο φιλικό είχαμε απουσίες κι εμείς και εκείνοι. Πάνω-κάτω τους ξέρουμε, είναι παίκτες μεγάλης κλάσης και μια σχολή που σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις βρίσκεται εκεί. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό γι’ αυτούς, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε τη νίκη».

Για την υπόσχεση στον Μαυροειδή ότι θα ξυρίσει το μούσι: «Αν ήταν εδώ ο Δημήτρης, θα τον άφηνα να μου το κουρέψει αυτός (γέλια). Του εύχομαι καλή τύχη μετά από μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτόν και να είναι καλά για να παρουσιαστεί όπως πρέπει στηd νέα του ομάδα».

Γλυνιαδάκης: «Μόνο δημιουργικό άγχος»

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, προσπάθησε να διώξει το άγχος από τους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως δεν είναι το φαβορί κόντρα στη Σερβία.

«Δεν είμαστε φαβορί. Οι Σέρβοι λένε ή κάνουν πράγματα για διάφορους λόγους, εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το παιχνίδι της Κυριακής. Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα στη διοργάνωση και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι».

Για το ματς με τη Σερβία: «Παίζει πολύ δυνατά, πολύ σκληρό παιχνίδι, ενώ διαθέτει μεγάλα κορμιά. Το δικό μας παιχνίδι έχει τρέξιμο και ταχύτητα. Πρέπει να πετύχουμε εύκολα καλάθια και να αξιοποιήσουμε τους αιφνιδιασμούς. Αυτά θα μας οδηγήσουν στη νίκη».

Για το γρήγορο μπάσκετ που παίζει η Εθνική Ελλάδας: «Όλες οι ομάδες παίζουν γρήγορο μπάσκετ πλέον. Όποια δεν το κάνει έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα κι αυτό της δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε διοργανώσεις σαν αυτήν. Το γρήγορο μπάσκετ μας βοηθάει μέχρι στιγμής, μας λύνει τα χέρια αν κολλήσουμε σε κάποιο σημείο και κυνηγάμε να παίζουμε έτσι».

Για το εάν τους δημιουργείται άγχος από το μέχρι στιγμής αήττητο: «Μόνο δημιουργικό άγχος υπάρχει. Πρόκειται για μια ομάδα με νέα παιδιά, με προπονητή που έχει περάσει καινούρια φιλοσοφία. Δεν υπάρχει πίεση. Άλλωστε, όλοι παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και είναι συνηθισμένοι από τέτοια παιχνίδια».

«Η Ελλάδα το φαβορί…», είπε ο τεχνικός της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς
ΣΕΡΒΙΑ

Το αήττητο σε πέντε αγώνες και η πρωτιά στον 2o όμιλο χρίζουν φαβορί την Eθνική Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό της Σερβίας, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Εν όψει της νοκ άουτ «μάχης» Ελλάδας – Σερβίας την Κυριακή (07/09, 19:00), ο Τζόρτζεβιτς εξήγησε πως για τη δική του ομάδα είναι θετικό που η Ελλάδα προέρχεται από αήττητο ρεκόρ στη διοργάνωση.

«Έχουμε δύο ημέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Ελλάδα κι αυτό είναι καλό. Βέβαια, το ίδιο πλεονέκτημα έχει και ο αντίπαλος, οπότε είμαστε στην ίδια κατάσταση. Για εμάς είναι καλό που οι Έλληνες έρχονται με ρεκόρ 5-0 γιατί έτσι είναι ξεκάθαρο φαβορί.

Θα πρέπει να παίξουμε με πολύ πάθος και διάθεση για να πάρουμε τη νίκη,» τόνισε αρχικά, ενώ σχολίασε για τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις της Σερβίας στον Α΄ όμιλο: «Κάθε ομάδα θέλει να παίζει καλύτερα όσο περνούν τα παιχνίδι.

Εμείς κλείσαμε έναν κύκλο και ψάχνουμε ακόμη να κάνουμε την καλύτερή μας εμφάνιση. Παίξαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, ίσως και να βγήκαμε εκτός ρυθμού στη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά πιστεύω πως έχουμε προσαρμοστεί σε κάποια αγωνιστικά προβλήματα που είχαμε».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.