Εχει κερδίσει 4 συνεχόμενες φορές τον τίτλο του πιο fit ανθρώπου στη γη. Ο Rich Froning προπονείται 4 φορές την ημέρα. Και όταν λέμε προπονείται, δείτε τι εννοούμε.

o pio gymnasmenos anthrwpos sto kosmoΦανταστείτε αυτό: Εναν 4ημερο διαγωνισμό, που περιλαμβάνει 2 έως 4 workout την ημέρα, με τρέξιμο, κολύμπι, πους απς, ανάβαση με σκοινιά, ασκήσεις ολυμπιακής άρσης βαρών, ενόργανης γυμναστικής, power lifting, κωπηλασίας και πολλών άλλων πολυαρθρικών ασκήσεων, οι οποίες επιλέγονται εντελώς τυχαία και εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο.

Σκεφτείτε τους 43 πιο γυμνασμένους ανθρώπους να διαγωνίζονται για να κερδίσουν τον τίτλο του πιο Fit ανθρώπου στη γη.

Τώρα φανταστείτε κάποιον να το κάνει αυτό τέσσερα χρόνια στη σειρά και να κερδίζει κάθε φορά. Αυτό έχει καταφέρει ο 27χρονος Rich Froning, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του πιο γυμνασμένου ανθρώπου στη γη.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από τον φετινό διαγωνισμό.


«Τα κορμιά μας είναι κατασκευασμένα για να το κάνουν αυτό. Δεν πρέπει να καθόμαστε σε ένα μηχάνημα και απλά να κάνουμε κάποιες κινήσεις» λέει ο ίδιος.

«Αισθάνομαι καλά»

Ο Froning, ο οποίος κάνει μέχρι και οκτώ προπονήσεις την ημέρα, μίλησε για το τι σημαίνει για εκείνον, να είναι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στη γη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

«Αισθάνομαι καλά. Για αυτό εκπαιδευόμουν όλο τον χρόνο, αυτός ήταν ο τελικός μου στόχος.

Το CrossFit δεν είναι απλά ένα άθλημα. Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Σηκώστε πράγματα και αφήστε τα κάτω. Τρέξτε. Μεταφέρετε πράγματα. Για αυτό είναι φτιαγμένα τα κορμιά μας.

Εμείς δεν καθόμαστε απλά σε ένα μηχάνημα».

Τα μυστικά της άψογης φόρμας του

O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Rich Froning διατηρεί τη φόρμα του ακολουθώντας μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και με καθημερινή προπόνηση.

Ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος στον κόσμο ξυπνά κάθε πρωί στις 9:00 με 9:30 και γυμνάζεται μαζί με φίλους.

«Μου αρέσει να προπονούμαι με φίλους, γιατί η συναδελφική και ανταγωνιστική όψη της ομαδικής προπόνησης, την κάνει πιο απολαυστική». Παραδέχεται ότι μισεί το τρέξιμο και ότι συνήθως τρέχει μαζί με φίλους για να το κάνει πιο ανεκτό.

«Κάνουμε όλοι μαζί διάφορες ασκήσεις ανάλογα με το πώς νιώθουμε και ποιο μέρος του σώματος θέλουμε να γυμνάσουμε».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα workout του και σκεφτείτε ότι κανει όλα αυτά 4-8 φορές την ημέρα. Κάθε μέρα. Χωρίς day off.


Ενώ τρώει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, ο Froning δεν τρώει ποτέ πριν την άσκηση, τα γεύματά του είναι μικρά και καταναλώνει τις περισσότερες θερμίδες του το βράδυ.

Οσο για το είδος του φαγητού του, δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη διατροφή. Τρώει πολύ φυστικοβούτυρο και πίνει πολύ πλήρες γάλα. Παράλληλα, καταναλώνει ροφήματα πρωτεΐνης και λέει όχι στα στεροειδή..

Δεν παίρνει ποτέ «ρεπό» από τη γυμναστική του και προτιμά να παραμένει δραστήριος κάθε μέρα.

«Ο Θεός μου χάρισε το ταλέντο μου, τη γενετική μου και τους ανθρώπους γύρω μου» λέει. «Και αυτό μου δίνει το κίνητρο να αγωνίζομαι και να είμαι σε θέση να αποδεικνύω στη γυναίκα και την κόρη μου, τι μπορώ να κάνω».

Δείτε τον εδώ σε ένα διαφημιστικό σποτ για τη Reebok.

Τι είναι το CrossFit

Το CrossFit είναι ένα καινούριο άθλημα και όχι απλά ένα σύστημα προπόνησης. Το αγώνισμά του αποτελείται ουσιαστικά από ασκήσεις της ολυμπιακής άρσης βαρών, της ενόργανης γυμναστικής, του power lifting, του στίβου, της κωπηλασίας και πολλών άλλων πολυαρθρικών ασκήσεων, οι οποίες επιλέγονται εντελώς τυχαία και εκτελούνται με βασικό ανταγωνιστή τον χρόνο.



thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.