ΟΦΗ - ΒΕΡΟΙΑ
Σπουδαία νίκη (0-1) μέσα στην Κρήτη πήρε η Βέροια, η οποία έφυγε «ατσαλάκωτη» από το «Γεντί Κουλέ», καθώς κράτησε το «μηδέν» και με το γκολ (58’) του Καλτσά έκανε το «2 στα 2», ύστερα και από τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ξάνθης.

Με αυτό το αποτέλεσμα η «βασίλισσα του Βορρά» είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας έξι πόντους, όπως και ο Ατρόμητος.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες (11’ Λαμπρόπουλος-43’ Καλτσάς), αλλά αυτή του Τζενάρο Γκατούζο εμφανίστηκε αγνώριστη, συγκριτικά με την παρουσία που είχε στην πρώτη αγωνιστική, όταν και νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό.

Σαφώς ανώτεροι οι φιλοξενούμενοι που είχαν πιο πολλές κλασσικές ευκαιρίες από τον αντίπαλο τους και έπαιξαν επιθετικά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το ματς

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους με την φιλοσοφία της πρεμιέρας. Ο Γκατούζο προτίμησε ξανά το 3-5-2, όπως και κόντρα στον Παναιτωλικό, παρότι επρόκειτο για εντός έδρας ματς (όπως και με τους Αγρινιώτες). Ωστόσο, αυτή τη φορά οι παίκτες του δεν μπήκαν τόσο καλά στην αναμέτρηση, έχοντας τον έλεγχο της. Οι φιλοξενούμενοι παρότι δεν έπαιζαν στο «σπίτι» τους, ξεκίνησαν στο παιχνίδι με επιθετική διάθεση. Ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο, όπου δεν έγινε κάτι άξιο αναφοράς, η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά, αλλά για λίγο ο Καλτσάς δεν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τον πρόλαβε ο Λόρια.

Ο ΟΦΗ απάντησε αστραπιαία και στην επόμενη ακριβώς επίθεση είχε δοκάρι με τον Λαμπρόπουλο. Εν τη πήρε από κάτω την «βασίλισσα του Βορρά» και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεν, που «σημάδεψε» τον αντίπαλο πορτιέρο. Στη συνέχεια οι Ηρακλειώτες απείλησαν με Αντελέγε και η Βέροια παραλίγο να σκοράρει μετά από λάθος έξοδο του Λόρια, με τον Καλτσά να πρωταγωνιστεί στη φάση. Ο Μιλιάζες ανησύχησε τον Καντιμοίρη και οι δύο ομάδες έριξαν ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.

Η Βέροια έκλεισε το ημίχρονο με δοκάρι του Καλτσά και μετά το πέρας των πρώτων λεπτών του δεύτερου μέρους άρχισε να ανεβαίνει και πάλι. Αρχικά, απείλησε με τον Κάμπορα και η επόμενη της προσπάθεια ολοκληρώθηκε με γκολ, ύστερα από την καλή κίνηση Μπεν και Ντουμίτρου και να τον Καλτσά να χρήζεται σκόρερ. Ο ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα, ύστερα και από τις δύο αλλαγές (μέσα σε ένα τρίλεπτο) του Γκατούζο, αλλά ο Μαϊρόν και ο Πετρόπουλος δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους. Η Βέροια υποχώρησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αλλά ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή της μπάλας και απείλησε ελάχιστα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής, Ραζάκ, Λαμπρόπουλος (63’ Κουτσιανικούλης), Μεϊτέ (60’ Μαϊρόν), Περογαμβράκης, Στάθης, Μιλιάζες, Πετρόπουλος (76’ Μονιάκης).

Στον πάγκο για τους Κρητικούς έμειναν οι Δασκαλάκης, Μπανούσης, Κάλαϊτζιτς, Φάζος.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Ραούλ Μπράβο (72’ Καταλά), Βεργώνης, Κάσκες, Καλτσάς, Ντουμίτρου (74’ Μπαργκάν), Μπεν, Κάμπορα (62’ Γεωργιάδης).

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»

Στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι: Τζινάρ, Κατίδης, Μπατιόν, Όστοιτς.

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς, βοηθοί οι Πολυχρόνης Κωσταράς, Δημήτριος Ζηγούρης.

4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

sport-fm

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.