Το DNA, το πιστόλι που σκότωσε αστυνομικό, η ληστεία στην Πυλαία και ένα κλεμμένο όπλο διευθυντή Τράπεζας. Ετσι ξετύλιξε η ΕΛ.ΑΣ. το κουβάρι των ερευνών.

EL.AS-DISTOMOΤο πιστόλι που σκότωσε τον 39χρονο αστυνομικό, στη ληστεία Τράπεζας στο Χολαργό, τον Απρίλιο του 2008, είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής.

Ενας τουλάχιστον από τους ληστές του Διστόμου, είχε συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία, σύμφωνα με τη δημοσιοποίηση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων στο ταχύπλοο σκάφος των ληστών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., θεωρούν πως πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, χωρίς να μπορούν να το πουν με βεβαιότητα, ωστόσο η σωματοδομή του ενός δράστη ταιριάζει με αυτή του 35χρονου καταζητούμενου, σύμφωνα με τις φωτογραφίες των δραστών που είχε δημοσιοποιήσει παλιότερα το bloko.gr.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι οι αποκαλύψεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ότι στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει από το χρηματοκιβώτιο, το πιστόλι του διευθυντή της Τράπεζας, το οποίο βρέθηκε τον Αύγουστο του 2008, στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

Το RPG του Παλαιοκώστα

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο που συνδέει άμεσα τους ληστές του Διστόμου με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σημειώνουν επίσης, ότι στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Προσθέτουν παράλληλα, ότι το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

DNA στο καπέλο

Ενας ή και όλοι οι ληστές του Διστόμου, συμμετείχαν σε ένοπλη ληστεία Τράπεζας στον Χολαργό, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο 39χρονος αστυνομικός, που παράλληλα εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι της Τράπεζας, μετά από συμπλοκή με τους δράστες.

Το γενετικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό. Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και σκοτώσει με 4 σφαίρες τον 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ρεπό του εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι.

Αξιωματικοί σημειώνουν ότι στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Χαλκιδική είχε εντοπιστεί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας για να πλήξει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα

Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αυτό το βιολογικό υλικό αντιστοιχεί πιθανόν με αυτό του Γιώργου Πετρακάκου, ωστόσο, δεν μπορούν να ανακοινώσουν «ονομαστικά» αυτές τις ταυτοποιήσεις, καθώς κανείς από τους Σπύρο Χριστοδούλου, Γιώργο Πετρακάκο και Σπύρο Δραβίλα, δεν είχε συλληφθεί πρόσφατα, ώστε να υπάρχει η νόμιμη κατοχή βιολογικού υλικού τους.

Η καταδίωξη του 2007

Σύμφωνα με τις αστυνομικές ανακοινώσεις, βιολογικό υλικό άνδρα, πιθανόν του Σπύρου Δραβίλα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής, μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς, έχοντας στο εσωτερικό του καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και σφαίρες. Σε αυτό το αυτοκίνητο είχαν βρεθεί αποτυπώματα του αναζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

Επίσης σε βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο στο φουσκωτό, ταυτίζεται με αντίστοιχο που ανιχνεύθηκε στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στον Αγ. Νικόλαο Αττικής, όπου πρόσφατα ερεύνησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Το διαμέρισμα το είχε νοικιάσει ο Σπύρος Χριστοδούλου και είχε βρεθεί παλαμικό αποτύπωμά του στο εσωτερικό του. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που εντοπίστηκε σε αντικείμενα, τα οποία είχαν βρεθεί το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.