Προβληματισμός σε δικαστικούς κύκλους από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΗ πληροφορία ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα προτείνει διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους προκαλεί προβληματισμό και δυσαρέσκεια σε δικαστικούς κύκλους, κυρίως, του Εφετείου.

Και αυτό γιατί, όπως σχολίαζαν αρμόδιες πηγές, αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα βρεθεί στον αέρα το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς βέβαια τον πορισμό του οικονομικού οφέλους. Στην πράξη αυτό θα σήμαινε ότι ακόμη και αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο θα έπρεπε να υπάρξει απαλλαγή αφού η εν λόγω διάταξη ως ευνοϊκότερη έχει ουσιαστικά αναδρομική ισχύ.

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έλεγαν με νόημα ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.