Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαλλάσσει κατηγορούμενους χρυσαυγίτες ο νέος Ποινικός Κώδικας

28 Αυγούστου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Προβληματισμός σε δικαστικούς κύκλους από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΗ πληροφορία ότι η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα προτείνει διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους προκαλεί προβληματισμό και δυσαρέσκεια σε δικαστικούς κύκλους, κυρίως, του Εφετείου.

Και αυτό γιατί, όπως σχολίαζαν αρμόδιες πηγές, αν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα βρεθεί στον αέρα το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς βέβαια τον πορισμό του οικονομικού οφέλους. Στην πράξη αυτό θα σήμαινε ότι ακόμη και αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο θα έπρεπε να υπάρξει απαλλαγή αφού η εν λόγω διάταξη ως ευνοϊκότερη έχει ουσιαστικά αναδρομική ισχύ.

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έλεγαν με νόημα ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό.

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2014 at 22:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply