Οι κηλίδες στο δέρμα συνήθως προκαλούνται από υπέρχρωση, ή επειδή το δέρμα στην περιοχή αυτή παρουσιάζει περίσσεια μελανίνης. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το δέρμα στην περιοχή αυτή έχει υποστεί κάποιου είδους ζημιά.

KHLIDESΣτις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να αφαιρέσετε τις σκούρες κηλίδες στο σώμα και το πρόσωπο με ορισμένους απλούς τρόπους.

Αιτίες που εμφανίζονται σκούρες κηλίδες στο πρόσωπό σας

Υπέρχρωση: Προκαλείται όταν το δέρμα έχει υποστεί ζημιά σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η υπέρχρωση κάνει το δέρμα να παράγει περισσότερη μελανίνη, κάνοντας μια συγκεκριμένη μικρή περιοχή της επιδερμίδας να γίνεται πιο σκούρα.

Ορμονικές ανισορροπίες: Τέτοιες μπορεί για παράδειγμα να σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει υπέρχρωση των δερματικών κυττάρων.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα του προσώπου να αρχίσει να παράγει υπερβολική μελανίνη για να σας προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Ηπατική βλάβη: Οι σκούρες κηλίδες στο δέρμα είναι επίσης ένα κλασικό σημάδι ηπατικής βλάβης, επειδή το σώμα είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των τοξινών από τα κύτταρα.

Ακμή: Η ακμή μπορεί να προκαλέσει συχνά σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο και σε άλλα σημεία του σώματος.

Τρόποι αντιμετώπισης

Αντηλιακό

Βάζοντας αντηλιακή κρέμα κάθε φορά που βγαίνετε έξω, ακόμα και σε πιο κρύους μήνες, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη των σκούρων κηλίδων που οφείλονται στον ήλιο. Βάλτε αντηλιακό στο πρόσωπό σας περίπου 30 λεπτά πριν βγείτε έξω, ώστε να έχει την ευκαιρία να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου και οξείδιο του τιτανίου.

Βιταμίνη Ε

Η εφαρμογή βιταμίνης Ε απευθείας επάνω στις σκούρες κηλίδες πριν πέσετε για ύπνο θα δώσει στο δέρμα σας πολλά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην “εξομάλυνση” του τόνου της επιδερμίδας. Ανοίξτε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και τρίψτε το περιεχόμενο σε οποιαδήποτε από τις περιοχές που έχετε σκούρες κηλίδες.

Βιταμίνη C

Η αύξηση της πρόσληψης της βιταμίνης C θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα της μελανίνης που παράγει το δέρμα σας . Επιλέξτε τις φράουλες, τα πορτοκάλια και άλλες τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν πολλή βιταμίνη C για καλύτερα αποτελέσματα.

Καστορέλαιο

Εφαρμόζοντας καστορέλαιο στο δέρμα δύο φορές την ημέρα μπορεί να “λευκάνει” τις σκούρες κηλίδες στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις και τρίψτε απαλά το λάδι στις περιοχές που έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού

Εφαρμόζοντας εκχύλισμα πράσινου τσαγιού θα παρέχετε το δέρμα σας με αφθονία αντιοξειδωτικών που θα βοηθήσουν να μειώσετε τις ελεύθερες ρίζες. Το πράσινο τσάι θα βοηθήσει, επίσης, το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο.

Γάλα

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να βάλετε γάλα πάνω στις σκούρες κηλίδες. Αφήστε το να δράσει για περίπου 8-10 λεπτά πριν το ξεβγάλετε. Αυτή η μέθοδος αν την κάνετε για περίοδο 6 εβδομάδων, δύο φορές την ημέρα, θα σας βοηθήσει στην εξάλειψη των κηλίδων από το πρόσωπό σας.

Μέλι και καστανή ζάχαρη

Δημιουργήστε ένα μείγμα από μέλι και καστανή ζάχαρη. Τρίψτε με αυτό το πρόσωπό σας κάθε δύο εβδομάδες και θα αφαιρέσετε με αυτό τον τρόπο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.