Αποτυπώματα και του 44χρονου «Πελοποννήσιου» ταυτοποιήθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πάνω στο ταχύπλοο φουσκωτό των ληστών του Διστόμου, όπως αναφέρουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

EL.AS-DISROMOΟι αξιωματικοί αποκαλύπτουν πως υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία για τη δράση των ποινικών «συνεταίρων» του Νίκου Μαζιώτη

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν πιστοποιήσει και εργαστηριακά την παρουσία του 44χρονου πάνω στο σκάφος των ληστών, ενώ έχουν και αναγνώρισή του μαζί με τον 35χρονο Γιώργο Πετρακάκο, δύο μέρες πριν από τη ληστεία, κατά τη διάρκεια κατόπτευσης της Τράπεζας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως είναι βέβαιο πως η «τριάδα» είχε την υποστήριξη τουλάχιστον δύο ακόμη ατόμων για τα οποία όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν έστω και ενδείξεις που να πιστοποιούν την παρουσία τους.

Οι αξιωματικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, αποκαλύπτουν πως υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία για τη δράση των ποινικών «συνεταίρων» του Νίκου Μαζιώτη και εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως αν αξιοποιηθούν, σύντομα θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις ακόμη και σύλληψη κάποιων από τους δράστες.

Η «εντολή» κατασκευής βόμβας για τον… υπουργό

Οι ίδιοι αξιωματικοί επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που παρέθεσε σε χθεσινό ρεπορτάζ του το TheTOC.gr, για τη «συνεργασία» ποινικών και τρομοκρατών στο πλαίσιο αυτής της ιδιότυπης αλληλοβοήθειας και ανταπόδοσης του κόσμου της παρανομίας, όταν καταγράφηκαν «απουσίες» μελών της μία ή της άλλης πλευράς, που επέφεραν και την κατά καιρούς σύμπραξής τους σε ληστείες, παροχή οπλισμού, οχημάτων και καταφυγίων. Αυτός ο «συνεταιρισμός» αλληλοβοήθειας ξεκινά από την απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά και εξελίσσεται χρονικά. Πιστοποιούν πως ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στους δύο «κόσμους» που συναντιούνται στις «κοινές τους επιδιώξεις», είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν πως η δολοφονικότερη «εντολή» συνεργασίας ποινικών και τρομοκρατών, δόθηκε, όταν οι δεύτεροι… παρήγγειλαν από ποινικούς την κατασκευή εκρηκτικού πακέτου. Αυτό το πακέτο το κατασκεύασε ή πιθανότερα το παρέδωσε στους τρομοκράτες, ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Στόχος των τρομοκρατών ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δόλωμα» ήταν ο αποστολέας «Χρήστος Καραβέλας» και τα δήθεν στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιείχε για την υπόθεση Siemens.

Στις 24 Ιουνίου 2010 το άνοιξε ο υπασπιστής του, ο άτυχος Γιώργος Βασιλάκης με τραγική κατάληξη για τον ίδιο. Στις 10 Ιουλίου, μία ανώνυμη οργάνωση με αποστολέα τον «Θανάση Κλάρα», το πραγματικό όνομα του Aρη Βελουχιώτη, αναλαμβάνει την ευθύνη αποστολής του δολοφονικού πακέτου, δίνοντας πληροφορίες για την κατασκευή της βόμβας και το σημείωμα-«δόλωμα», που μόνο κατασκευαστές, αποστολείς και αστυνομικοί, γνώριζαν.

Κάποιες μέρες αργότερα, ταυτοποιήθηκε παλαμικό αποτύπωμα εκείνου που έστειλε ή πιθανότερα παρέδωσε στους «αποστολείς», το δολοφονικό πακέτο. Hταν ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Το «ποινικό ιερατείο» δίνει το… σύνθημα

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα παραπάνω στις αποκαλύψεις τους, και υποστηρίζουν ότι ο 44χρονος «Πελοποννήσιος», ο Γιώργος Πετρακάκος και ο «καρφάκιας» δεν θα μπορούσαν να είχαν εκτελεστική συμμετοχή σε τρομοκρατικές δράσεις ίσως όμως υποβοηθητική. Σε αυτό το σημείο, οι ίδιοι αξιωματικοί επιβεβαιώνουν ότι στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014, είτε ο Γιώργος Πετρακάκος, είτε ο «καρφάκιας» ή και οι δύο μαζί, βοήθησαν τον Νίκο Μαζιώτη να διαφύγει από το σημείο με μοτοσικλέτα.

«Ο “Πελλοπονήσιος” έχει τρωτό σημείο τη χρήση ουσιών. Θα έλεγε κανείς όμως πως δεν θέλει αίμα όπως επιδιώκει κατά καιρούς να έχει η εγχώρια νεοτρομοκρατία. Το ίδιο ο Πετρακάκος και ο “καρφάκιας”. Δηλαδή αν τους έλεγαν πήγαινε να σκοτώσεις για ιδεολογικούς λόγους το πιθανότερο είναι να μην δέχονταν. Το μοναδικό που φαίνεται να θέλουν και οι τρεις είναι η μεγέθυνση του εγκληματικού τους πρεστίζ απέναντι στα πρόσωπα του ποινικού “ιερατείου” εντός και εκτός φυλακών, από τα οποία λαμβάνουν τις εντολές δράσης συνεργασίας και κατά περίπτωση σύμπραξης με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», ισχυρίζονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ενδεικτικά ότι ο 44χρονος «Πελοποννήσιος» και ο 34χρονος «καρφάκιας», μαζί με έναν 45χρονο, που κρίθηκε ένοχος μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό για ηθική αυτουργία στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, το 2007 διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Tράπεζας στο Ναύπλιο. Επίσης, ο «Πελοποννήσιος», ο Πετρακάκος και ο «καρφάκιας» είχαν συνεργαστεί με τον γνωστό ως «Πιτσίλα», ο οποίος ήταν ύποπτος για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, και δολοφονήθηκε ο ίδιος στις 21 Μαίου 2014 στον Κορυδαλλό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.