ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΜε εκτελεστή τον Απόστολο Γιάννου που σκόραρε στο 15ο και 85ο λεπτό ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη με 2-1 τον Εργοτέλη, για τον οποίο είχε ισοφαρίσει στο 16′ ο Μέγι και ξεκίνησε νικηφόρα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, επικρατώντας των Κρητικών για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε πιο δυνατά, πίεσε στο πρώτο τέταρτο και έδρεψε τους καρπούς της ανωτερότητάς της στο 15′ με κοντινό πλασέ του Γιάννου σε άδεια εστία, μετά από γύρισμα του Πάνου. Ο Εργοτέλης όμως ισοφάρισε πολύ γρήγορα και συγκεκριμένα στην επόμενη φάση, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο προωθημένος Μέγι έκανε το 1-1 με ωραία κεφαλιά στο 16′.

Ο ρυθμός του αγώνα «άνοιξε», με αποτέλεσμα ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να καταγραφούν 15 τελικές! Στις πιο σημαντικές από αυτές τις προσπάθειες ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Χαλκιαδάκη (30΄), ο Τσέρνι τον «μιμήθηκε» σε προσπάθεια του Γιάννου (40΄), ενώ στο 44΄ ο Μπούζας «σημάδεψε» το δοκάρι του Εργοτέλη και στο 45΄ το απευθείας φάουλ του Μητρόπουλου έφυγε μόλις άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη καλύτερο, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν σε ανάλογο τέμπο και τους δύο τερματοφύλακες να πραγματοποιούν σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 51′ ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Καζναφέρη, στο 54′ ο Γιάννου «έχασε» στο τετ-α-τετ με τον Τσέρνι, όπως και ο Φούντας (66′) στην κεφαλιά από σέντρα του Ιμπαγάσα, ενώ στο 69′ ο Γιοβάνοβιτς (κεφαλιά) «νικήθηκε» από τον γκολκίπερ του Πανιωνίου, για να δώσει τελικά το τρίποντο στους γηπεδούχους με έξοχο γκολ ο Γιάννου στο 85′.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Γιάχος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαννακόπουλος – Λυκογιάννης, Γιοβάνοβιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασούλης, Παντίδος, Μπούζας (59΄ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (63΄ Φούντας), Πάνος, Γιάννου (88΄ Γκίνι), Σιώπης, Γκέζος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χουάν Φεράντο): Τσέρνι, Πίτσος, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Χαντί, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιουσούφ (83΄ Παμλίδης), Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης (62΄ Ντα Σίλβα), Στράους (46΄ Καζναφέρης)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.