Ο Μανουέλ Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη – Πιέσεις στο ευρώ μετά την παραίτηση της κυβέρνησης

ΟΛΑΝΤΤην παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του αρχηγού του γαλλικού κράτους. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη.

Στο φόντο βρίσκεται ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος που είχε ξεσπάσει μετά τις επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι.

Η φράση που είχε πυροδοτήσει τον πόλεμο ήταν αναφορά του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούργκ πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου είχαν αναφέρει πως ο Βαλ θεώρησε ότι Μοντεμπούργκ «πέρασε την κίτρινη γραμμή» με τα σχόλιά του.

Πιέσεις στο ευρώ μετά την παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης

Πτώση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στις σημερινές συναλλαγές μετά την είδηση της παραίτησης της γαλλικής κυβέρνησης , ωστόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν σε θετικό έδαφος.

Χαμηλότερα κινούνται και οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων, με τους επενδυτές να δείχνουν πως δεν ανησυχούν από τις αλλαγές στο γαλλικό κυβερνητικό σχήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.