Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αναμένονται οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία

ANAPLHRWTES STA SXOLEIAΤο σχέδιο για τις προσλήψεις 19.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με βάση τα κενά που καταγράφονται στα σχολεία σε ειδικότητες καθηγητών αλλά και στις περιφέρειες της χώρας παρουσιάζει το «Εθνος».

Ο αριθμός των 19.500 αναπληρωτών έχει «κλειδώσει» από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ στόχος είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα προσληφθούν να τοποθετηθούν στα σχολεία έως τις 5 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Λόγω του “παγώματος” για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για μία ακόμη χρονιά, τα κενά στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας θα καλυφθούν από αναπληρωτές. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, φαίνεται πως για κάθε μία αποχώρηση θα προσληφθούν τουλάχιστον τρεις αναπληρωτές. Ο μεγαλύτερος αριθμός συνταξιοδοτήσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αφορά συνολικά 10 ειδικότητες, οι οποίες θα έχουν και τον “πρώτο λόγο” στις επικείμενες προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες ανάγκες στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει των αποχωρήσεων, εντοπίζονται σε ειδικότητες φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών, θεολόγων, καθηγητών ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, οικονομολόγων και γεωλόγων.

Γενικά, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από την Περιφέρεια Αττικής (496), ενώ ακολούθησαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (374), η Θεσσαλία (170), η Δυτική Ελλάδα (108), η Κρήτη, η Πελοπόννησος και οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν πριν από λίγες μέρες αιτήσεις για προσλήψεις αναπληρωτών όσοι έχουν διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις στους αναρτημένους πίνακες, θα πρέπει να καταθέσουν ενστάσεις μέχρι και αύριο 26 Αυγούστου.

Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.