Θρήνος…

Αλμπέρτ ΕμποσέΤο θάνατο του πρώτου σκόρερ της περασμένης σεζόν στο πρωτάθλημα Αλγερίας, Αλμπέρτ Εμποσέ, θρηνεί το ποδόσφαιρο της χώρας της βόρειας Αφρικής.

Ο 24χρονος Καμερουνέζος επιθετικός δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι, μετά τη λήξη του αγώνα JS Καμπίλιε-USM Αλγκέρ, στην πόλη Τιζούζου, που βρήκε την ομάδα του Εμποσέ, Καμπίλιε, ηττημένη με 2-1. Ο Εμποσέ ήταν μάλιστα και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της ομάδας του (είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με πέναλτι).

Οπαδοί των γηπεδούχων προκάλεσαν επεισόδια αμέσως μετά την ήττα της ομάδας του κι ενώ επτά λεπτά πριν τη λήξη ο Γιουσέφ Μπελαϊλί διαμόρφωσε το 2-1 υπέρ της Αλγκέρ. Από τις κερκίδες των οπαδών των γηπεδούχων άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Εμποσέ που άφησε την τελευταία πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Πέρυσι, ο Εμποσέ είχε πετύχει 17 γκολ σε 32 ματς και ήταν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Αλγερίας.

Με ανακοίνωσή της, η αντίπαλος oμάδα, USM Αλγκέρ, εξέφρασε την οδύνη της για το θάνατο του Εμποσέ: «Ο Καμερουνέζος παίκτης της JS Καμπίλιε έχασε την ζωή του, όταν δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι που εκσφενδονίστηκε από την κερκίδα. Η λυπηρή είδηση πέφτει σαν βόμβα λίγες ώρες μετά τον αγώνα με την oμάδα μας στην Τιζούζου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες τα μέλη της ομάδας USM Αλγκέρ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του παίκτη και στην ομάδα».

Ήδη η αστυνομία της Αλγερίας διεξάγει έρευνα, ενώ η Αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF) κάλεσε τις Ομοσπονδίες-μέλη να δράσουν κατά της οπαδικής βίας και ζήτησε υποδειγματικές κυρώσεις για όσους ευθύνονται για το θάνατο του Εμποσέ.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.