Με το δεξί η Κέρκυρα, «μπαλοθιά» του ΟΦΗ στο 92′
μπαλα- ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΠρεμιέρα έκανε απόψε η Σούπερ Λιγκ με τρεις αγώνες να ανοίγουν το πρόγραμμα του Σαββάτου. Στις 21:30 ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινάει τη χρονιά στο «Γ.Καραισκάκης» υποδεχόμενος τη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου.


Με τέρματα των Ναγιάρ (16΄) και Καϊκούτ (27΄), η Κέρκυρα νίκησε στην έδρα της 2-1 τον Πανθρακικό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ιγκόρ στο 62′.

Σαφώς καλύτερη η Κέρκυρα κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο απέναντι σε έναν κακό Πανθρακικό.

Στο 16′ ο Σεμπάσταν Ναγιάρ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το πρώτο γκολ του νέου πρωταθλήματος και στο 27′ και σε σέντρα του Χαβίτο ο Καϊκούτ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα.

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην αρχή του β’ ημιχρόνου και κατάφεραν να μειώσουν στο 62′ με δυνατό σουτ του Ιγκόρ, αλλά πέραν αυτού… ουδέν! Το ματς κύλησε στα μέτρα των γηπεδούχων, που έτσι ξεκίνησαν με νίκη τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζορμπάς – Καρντόσο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Ρόχας (79′ Ζορμπάς), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο (88′ Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (65′ Ντιόγκο), Κανακούδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (46′ Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61′ Μορένο), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τσιανταφυλλάκος (74′ Χασομέρης), Λαδάκης.
Νωρίτερα, ο ΟΦΗ πήρε νίκη-θρίλερ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων επί του Παναιτωλικού ενώ σαφώς πιο εύκολα επικράτησε η Κέρκυρα του Πανθρακικού στην επιστροφή της στα σαλόνια (Κέρκυρα – Πανθρακικός 2-1).

(ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0),

Με γκολ του Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού και να τον νικήσει στο Ηράκλειο 1-0 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Σε ένα μετριότατο παιχνίδι και μέσα στη ζέστη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν. Στα αξιοσημείωτα, το πρώτο τάιμ άουτ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δόθηκε στο 27ο λεπτό για να δροσιστούν οι παίκτες.

Χαμένες πήγαν οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και στο β΄ ημίχρονο, με κορυφαία το τετ-α-τερ του Καπέλ με τον Λορία στο 50′. Και έπρεπε να έρθει το 92ο λεπτό, για να «πάρει φωτιά» το «Γεντί Κουλέ».

Ο Πετρόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή και με σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με τον προπονητή Τζενάρο Γκατούζο να αποβάλεται για τον τρόπο που το πανηγύρισε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περογαμβράκης – Μαλεζάς, Παπουτσογιαννόπουλος

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Ραζάκ, Αρτόλα (71′ Λαμπρόπουλος), Μεϊτέ, Μακρής, Στάθης, Μιλιάζες (81′ Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρουμάνος, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Κόρμπος, Άλβες, Καπέλ, Μαλεζάς, Νίκολας Μαρτίνες (92′ Θεοδωρίδης), Μύγας (46′ Καλογέρης), Παπουτσογιαννόπουλος (63′ Ρουμπουλάκου).

Η δράση συνεχίζεται την Κυριακή με πέντε αγώνες. Με κοινή ώρα έναρξης τις 19:15, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πλατανιά, η Βέροια τη Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ την Καλλονή και ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Αστέρα Τρίπολης. Τέλος, στις 21:30, ο Λεβαδεικός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς Πανιώνιος – Εργοτέλης στις 21:30.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA):

Σάββατο
Κέρκυρα-Πανθρακικός 2-1
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-0
Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 21:30

Κυριακή

Ατρόμητος-Πλατανιάς 19:15
Βέροια-Ξάνθη 19:15
ΠΑΟΚ-Καλλονή 19:15
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 19:15
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 21:30

Δευτέρα

Πανιώνιος-Εργοτέλης 21:30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.