Πολλαπλός σεισμός στη Χαλκιδική – Αισθητή η δόνηση και στην Αθήνα…

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Στα 5 Ρίχτερ εκτιμάται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η ισχυρή σεισμική δόνηση που «καλημέρισε» την Χαλκιδική και την συμπρωτεύουσα, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 17 χλμ δυτικα του Παλιουρίου στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 218 χιλιόμετρα βόορεια της Αθήνας.

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη μια ισχυρή δόνηση νωρίτερα, περίπου 4 ρίχτερ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη οτι ήταν ο κύριος σεισμός».

ΣΣύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία από την ιστοθέση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών::

  • στις 6.56 σημειώθηκε δόνηση μόλις 1,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα χιλιόμετρα ανοιχτά της Σωζόπολης και σε μικρό εστιακό βάθος.
  • στις 7.22 ακολούθησε δόνηση 4,1 Ρίχτερ λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα, ανοιχτά της Νέας Σκιώνης
  • στις 7.29 καταγράφηκε η ισχυρότερη δόνηση με 5,1 Ρίχτερ στο ίδιο περίπου σημείο
  • στις 7.33 σημειώθηκε και τέταρτη δόνηση ισχύος 3,1 Ρίχτερ ελαφρά ανατολικότεραΣτις 7.39 καταγράφηκε δόνηση 2,6 Ρίχτερ λίγα χλμ. νοτιότερα.
  • Στις 7.55 ακολούθησε δόνηση 2,4 Ρίχτερ
  • Στις 7.58 δόνηση 2,5 Ρίχτερ

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Παπαζάχος η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν δονήσεις κοντά στα 6 Ρίχτερ, ωστόσο προς το παρόν δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Οι ειδικοί πάντως παρακολουθούν από κοντά το φαινόμενο

Δεν έχουν μέχρι στιγμής, αναφερθεί ζημιές.

Στην Κάρπαθο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:37 την Πέμπτη στο θαλάσσιο χώρο της Καρπάθου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών επρόκειτο για ασθενή σεισμική δόνηση σε απόσταση 439 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και 44 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καρπάθου.

Δεν έχουν μέχρι στιγμής, αναφερθεί ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.