e-bayΑπό ακριβά gadgets, μέχρι σάντουιτς με τυρί! Τα πάντα μπορεί να βρει κανείς στο eBay, αρκεί να τα αναζητήσει. Εδώ και 15 χρόνια, από τότε που βγήκε για πρώτη φορά στον διαδικτυακό αέρα, έχουν πουληθεί τα πάντα. Από τα πλέον φυσιολογικά προϊόντα, μέχρι τα πιο παράδοξα.

Πίσω από αυτές τις πωλήσεις κρύβονται άνθρωποι που ψάχνουν την ευκαιρία να πουλήσουν και άλλοι που ψάχνουν την ευκαιρία να αγοράσουν. Κάποιοι έγιναν εκατομμυριούχοι δίχως να το καταλάβουν. Κι όμως, είναι αλήθεια! Τρεις πωλητές από τη Μ. Βρετανία, ο Μαρκ Ράντκλιφ, ο Άντονι Πόνσφορντ και η Άλισον Αμπρουνέιρας είναι ανάμεσα στους χιλιάδες εκατομμυριούχους του eBay, που τα κατάφεραν δίχως να βρέξουν το δάχτυλό τους!

Ο Μαρκ Ράντκλιφ έγινε ο πρώτος Βρετανός που είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να γίνεται επταψήφιος: είχε πιάσει το ένα εκατομμύριο δίχως να το καταλάβει. Άρχισε να πουλάει κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ για ηλεκτρονικές συσκευές και το ένα έφερε το άλλο.

Ο Μαρκ Ράντκλιφ 

Όπως λέει ο ίδιος: «Θα μπορούσα να παραμείνω στην προηγούμενη εργασία μου και να γίνω μάνατζερ, αλλά χρειαζόμουν κάτι να με… τσιμπήσει. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και οφείλω τα πάντα στο σάιτ». Αυτή τη στιγμή διοικεί την εταιρεία Firts2save και ο κύκλος εργασιών του έχει απλωθεί σημαντικά.

Ο Άντονι Πόνσφορντ παράτησε την δουλειά του ως δικηγόρος για να ξεκινήσει κάτι δικό του, μέσω του eBay. Όπως λέει, τα πάντα στο ίντερνετ συνηγορούν στο γίνεις επιτυχημένος και πλούσιος. Ο ίδιος ξεκίνησε δειλά-δειλά και τώρα έχει τη δική του εταιρεία. Πέρασε καλές στιγμές, αλλά και αρκετές δύσκολες ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης με την πτώση της Lehman Brothers, αλλά πλέον έχει ισορροπήσει τα πράγματα.

Ο Άντονι Πόνσφορντ

Η εταιρεία του πουλάει έπιπλα γραφείου, ως επί το πλείστον, και σημειώνει πως η εποχή της κρίσης τον βοήθησε, καθώς πλέον οι άνθρωποι ψάχνουν να αγοράσουν κάτι σε τιμή ευκαιρίας, άρα τα δικά του προϊόντα τα προτιμούσαν περισσότεροι πελάτες.

Η Άλισον Αμπρουνέινας είναι μια μητέρα τριών παιδιών από το Λίνκολν και άρχισε να ασχολείται με το eBay την περίοδο που της διαγνώστηκε καρκίνος. Το έκανε ως ψυχοθεραπεία και κατέληξε σε επάγγελμα και μάλιστα επικερδές. Μέχρι πρότινος δούλευε σε μαγαζί για μανικιούρ-πεντικιούρ. Τώρα έχει το δικό της online μαγαζί με είδη γύρω από την ομορφιά.

Η Άλισον Αμπρουνέινας 

Όπως λέει: «Είναι τρελό, αλλά όλα ξεκίνησαν από ένα κομπιούτερ στο δωμάτιό μου. Το δικό μου παράδειγμα δείχνει πως όλοι μπορούν να τα καταφέρουν και να βγάλουν χρήματα από το eBay».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.