ΣΑΜΑΡΙΝΑΤον Άγιο Νεομάρτυρα Δημήτριο τον εκ Σαμαρίνης, που μαρτύρησε στα Ιωάννινα το 1808, εόρτασε ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σαμαρίνα.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Σεβασμιωτάτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Νεομάρτυρα της Σαμαρίνας.

Επίσης, σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Ιερείς της Σαμαρίνας, π. Γεώργιο και π. Ευθύμιο, για την πολυετή διακονία τους και την προσφορά τους στην κοινωνία της Σαμαρίνας και την τοπική Εκκλησία των Γρεβενών.

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 16

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 15

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 14

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 13

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 12

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 11

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 10

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 9

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 8

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 7

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 6

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 5

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 4

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 3

ΣΑΜΑΡΙΝΑ 2

ΣΑΜΑΡΙΝΑ

imkastorias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.