Την πολιτική ευθύνη για το «χτύπημα» στη Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ, στην Αμερικής, τον περασμένο Απρίλιο, αναλαμβάνει ο Ν. Μαζιώτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

maziwths“Παρά τις απώλειες ο αγώνας συνεχίζεται” λέει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το “χτύπημα” στο κτίριο της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, “όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα”, τον Απρίλιο του 2014.

Υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα, λέει πως είχε πάντα υπόψη του ότι το αντίτιμο των επιλογών του είναι «η πολύχρονη βαριά καταδίκη στη φυλακή» και σημειώνει πως σημαντικό ρόλο για την επιλογή του ιδίου και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, να περάσουν στην παρανομία, ήταν ότι ήθελαν να μεγαλώσουν το παιδί τους, χωρίς να τους βλέπει πίσω από τα σίδερα.

Εκφράζει λύπη για τους τραυματισμούς των πολιτών, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του στο Μοναστηράκι, υποστηρίζοντας πως “έγιναν από θραύσματα και όχι από τις βολίδες του όπλου”.

“Τα τραύματα ήταν στο πόδι, πράγμα που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί ήταν χαμηλά και άρα δεν τους στόχευα”, λέει.

Επίσης, σημειώνει: “Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής, επαναστάτης ή αναρχικός”.

“Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται” λέει και τονίζει ότι:

“Είναι ηλίθιο να πιστεύει κανείς ότι ο αγώνας για την ελευθερία δεν θα συναντήσει την αντίδραση του κράτους κι ότι δεν θα έχει βαρύτατες συνέπειες (…) Στον αγώνα για την ελευθερία και την επανάσταση, τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο, θα υπάρχει αιματοχυσία, θα υπάρχουν νεκροί, θα υπάρχουν φυλακισμένοι, θα υπάρχουν ειδικοί αντιτρομοκρατικοί νόμοι και ειδικές φυλακές για μέλη των ενόπλων οργανώσεων”.

“Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014”, δήλωσε συγκεκριμένα στην Εφ. Συν.

Μεταξύ άλλων, έστειλε το μήνυμά του και στην σύντροφό του Πόλα Ρούπα, η οποία ακόμα καταζητείται από την αστυνομία.

“Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται. Το να περάσουμε στην παρανομία ήταν κάτι προαποφασισμένο από τη στιγμή που αποφυλακιστήκαμε λόγο παρέλευσης του 18μηνου. (…) Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας να περάσουμε στην παρανομία ήταν και ότι θέλαμε να μεγαλώσουμε το παιδί μας χωρίς να μας βλέπει πίσω από τα σίδερα”, αναφέρει.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.