Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ζητά ο Α.Λοβέρδος. Διεκδικεί να σπάσει η αναλογία «1 προς 10» στην εκπαίδευση. Επιδιώκει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα.
loverdosΣτο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα επαναφέρει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα των προσλήψεων στον χώρο της εκπαίδευσης και την αλλαγή της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις».

Ο υπουργός επαναφέρει το ζήτημα αυτό με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών που θα υπάρχουν τον Σεπτέμβριο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι η αναλογία «1 πρός 10» οδηγεί την Παιδεία σε αδιέξοδο. Σημείωσε επίσης ότι ακόμη και αν φέτος λειτουργήσουν τα σχολεία με τα μέτρα που θα ληφθούν, του χρόνου η κατάσταση θα είναι εφιαλτική . «Πρέπει λοιπόν να το δούμε εγκαίρως το πρόβλημα και να το λύσουμε γιατί φτάνουμε σε σημεία που κινούνται εκτός», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά τελικά θα πάρει 19.500 άτομα , γεγονός που σημαίνει οτι και πάλι θα λείπουν 3000 εκπαιδευτικοί. Το πρόβλημα αυξάνεται καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για να καλύψει τα κενά «χρεώνει» με δεύτερο διδακτικό αντικείμενο δεκάδες εκπαιδευτικούς. Το καθεστώς των διπλών αναθέσεων στην εκπαίδευση ισχύει έτσι και αλλιώς αφού πολλές ειδικότητες καλούνται να διδάξουν και δεύτερο μάθημα , όπως για παράδειγμα οι φιλόλογοι, που διδάσκουν και ιστορία και αρχαία και Λογοτεχνία , κάτι που όπως φαίνεται το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να επεκτείνει σε περισσότερες ειδικότητες.

Για το σχολικό έτος 2015-16 θα προσληφθούν μόλις 450 μόνιμοι εκπαιδευτικοί

Στο υπουργείο Παιδείας φτάνουν αιτήματα για διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ αλλά ήδη υπάρχουν 360 άτομα απο τον προηγούμενο διαγωνισμό που δεν έχουν διορισθεί, ενω για το 2015-16 θα προσληφθούν μόλις 450 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «στις 11 Σεπτεμβρίου τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Θα καλύψουμε τα κενά ζητώντας από καθηγητές και δασκάλους να διδάξουν αυτό που λέμε τα εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα. Και μέσα στον χειμώνα η πληθώρα των ειδικοτήτων θα εξορθολογιστεί».
Συμφωνεί με Λοβέρδο το ΠΑΣΟΚ, στον πρωθυπουργό ρίχνει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Θετικά αντιμετωπίζει η Χαριλάου Τρικούπη το αίτημα του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για τροποποιήσεις στο καθεστώς προσλήψεων στην Παιδεία, καθώς στο συγκυβερνών κόμμα υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να αντιμετωπιστούν διαφορετικά η υγεία και η παιδεία στον τομέα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Παιδείας έχει καταθέσει επανειλημμένως το αίτημα για αύξηση των προσλήψεων στην Παιδεία λόγω των σημαντικών κενών που παρουσιάζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την άλλη πλευρά αναφέρουν ότι οι δεσμεύσεις της χώρας είναι συγκεκριμένες όσον αφορά την αναλογία προσλήψεων «1 προς 10» και πως η αλλαγή του καθεστώτος για την τομέα της Παιδείας πρέπει να αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.