Γίνεται ο 9ος Ελληνας που θα αγωνιστεί στο NBA

papanikolaou-470Το πρωί Δευτέρας (11/8) έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Rockets και θα γίνει έτσι ο τέταρτος Ελληνας που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ τη σεζόν 2014-2015, μετά τους Κουφό, Καλάθη και Αντετοκούνμπο.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του, το οποίο θα συνδυαστεί με ένα ιστορικό ρεκόρ για τη λίγκα.

Συγκεκριμένα, ο Ελληνας forward που ξεκίνησε από την ομάδα του Πρωτέα Γρεβενών,  θα εισπράξει 4.8 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του, ποσό που συνιστά το μεγαλύτερο για rookie που επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο του Draft. Για να καταλάβετε, μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο “παράσημο” το είχε ο Nikola Pekovic, o οποίος είχε βάλει 4.1 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό το 2010.

Τρομερή συμφωνία, όπως κι αν έχει, για έναν αθλητή που έχει πάρει τα πάντα στην Ευρώπη και είναι έτοιμος να κυριαρχήσει και στις ΗΠΑ. Στο Houston, άλλωστε, πιστεύουν όσο κανείς στο ταλέντο και τις ικανότητές του, οπότε δεν θα πρέπει να σας κάνει καμία έκπληξη αν τον δούμε να αναλαμβάνει το ρόλο του έκτου παίκτη, του πρώτου που θα έρχεται από τον πάγκο.

pap

Για την ιστορία ο Παπανικολάου ήταν η 48η επιλογή στο Draft του 2012 και οι Knicks η ομάδα που τον είχε “τσιμπήσει”.

nba.sport24

Οι ευχές του Ολυμπιακού σε Παπανικολάου για Ρόκετς
Το μήνυμα στο facebook του Ολυμπιακού:
ΠΑΠΑΝΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.