ΤΖΑΜΤΖΗΣΠρόταση να ζητήσει αποζημίωση από την ΕΕ, για τις απώλειες από το εμπάργκο της Ρωσίας, έκανε ο Ιορδάνης Τζαμτζής στον Αντώνη Σαμαρά.

Με επιστολή του στον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρεται εκτενώς στη ζημιά που θα υποστούν οι παραγωγοί, εξαιτίας της απαγόρευσης εισαγωγών που αποφάσισε η Ρωσία, σαν απάντηση στις κυρώσεις που τις είχαν επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ.

Οπως σημειώνει ο κ. Τζαμτζής, υπολογιζόταν ότι η Ρωσία αυτή την περίοδο θα απορροφούσε περίπου 170.000 τόνους ροδάκινων και νεκταρινιών. Υπογραμμίζοντας ότι οι νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και όχι μόνο, θα δεχτούν συντριπτικό πλήγμα εξαιτίας του εμπάργκο.

«Οι ροδακινοπαραγωγοί σήμερα καταστρέφονται. Αύριο θα ακολουθήσουν και θα έχουν την ίδια μοίρα, τα άλλα αγροτικά μας προϊόντα. Δυστυχώς ισχύει η λαϊκή παροιμία, ”Μαλώνουν στην λίμνη τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ενώ προσθέτει «Εσείς είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε κάθε τι, για την απελευθέρωση των εξαγωγών μας στην Ρωσική αγορά. Επιβάλλεται να διεκδικήσουμε από την ΕΕ, την αναπλήρωση όλων αυτών των ζημιών που έχουν υποστεί οι αγρότες και οι φορείς που εμπορεύονται νωπά ροδάκινα, εξ αιτίας του εμπάργκο της ΕΕ στην Ρωσία».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.