Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους

TSIPRAS-AGIO OROSΔιήμερη επίσκεψη -έκπληξη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Άγιο Όρος, υλοποιώντας έτσι δική του επιθυμία, όπως την είχε εκμυστηρευτεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο.


Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται τη Χερσόνησο του Άθω. Υπήρξε σχετική πρόσκληση απο την Αθωνική Κοινότητα.

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνοδεύουν ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης που είναι άλλωστε τακτικός επισκέπτης της Αθωνικής Πολιτείας, και ο συντονιστής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.

Μετά την υποδοχή από την Ιερά Κοινότητα, θα έχει εν συνεχεία συνάντηση με το διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ενώ κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ιερές Μονές Σίμωνος Πέτρας, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που έχουν έδρα στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο Υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει επιπλέον άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δεν είναι η πρώτη φορά σημειωτέον που θα έχει συνάντηση με τους αγιορείτες πατέρες.

Είχε δει αντιπροσωπεία τους -στην Αθήνα όμως- τον περασμένο Δεκέμβριο, στο γραφείο του, στη Βουλή.

Στη συνάντηση, τότε, οι μοναχοί είχαν θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Ρένα Δούρου (ως τομέαρχης Εξωτερικών τότε, καθώς στο αρμόδιο Υπουργείο υπάγεται η Αθωνική Πολιτεία), Γιάννης Αμανατίδης και Δημήτρης Γελαλής και ο Μάκης Λυκόπουλος.

Η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Άγιο Όρος ενώ είχε δημιουργήσει αίσθηση με την επιλογή να παραχωρήσει και συνέντευξη στο εκκλησιαστικό site, «Αγιορείτικο Βήμα».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.