ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΗ ραγδαία αύξηση των περιστατικών που χρίζουν αντιμετώπισης, από τη μία πλευρά και η συνεχής περικοπή πόρων από την άλλη, οδήγησαν σε αδιέξοδο την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η οποία ξέμεινε από βηματοδότες!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε μεταξύ της Διεύθυνσης της Κλινικής, των γιατρών και του διοικητή του Νοσοκομείου Φώτη Βάββα.  Σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί ωσότου εξευρεθούν πιστώσεις μέσω αναμόρφωσης του προϋπολογισμού.

Τα περιστατικά που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους ήταν αυξημένα κατά 15% την ώρα που οι πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου συνεχώς μειώνονται.

Στην Καρδιολογική Κλινική έγιναν 287 επεμβάσεις για τοποθέτηση βηματοδότη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρείται μεγάλη αύξηση στη ροή ασθενών από την Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Αιτωλοακαρνανία, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα.

Φτάνουν δηλαδή περιστατικά που χρίζουν επεμβάσεων και από περιοχές που δεν έχουν σημείο αναφοράς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αλλά θα πρέπει να καλύπτονται από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Λάρισα.

Ο όγκος των ασθενών λοιπόν και η ελλιπής χρηματοδότηση, υποχρεώνουν το Νοσοκομείο, να λάβει μέτρα για το επόμενο διάστημα…

Έτσι μπαίνει αυστηρή προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Το Νοσοκομείο λοιπόν θα καλύπτει όλα τα επείγοντα περιστατικά, στη συνέχεια τα περιστατικά από την Ήπειρο και εφόσον υπάρχουν περιθώρια θα καλύπτονται άλλες περιοχές της 6ης ΥΠΕ ή άλλων υγειονομικών περιφερειών.

«Με τον τρόπο αυτό θα διαχειριστούμε την κατάσταση για το επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει εγκριθεί η αναμόρφωση του προυπολογισμού ώστε να λύσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου Φώτης Βάββας.

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων από την έλλειψη βηματοδοτών, μέσω πρόσθετης χρηματοδότησης, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης από το Υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντας ότι αυτό καθίσταται απόλυτα αναγκαίο δεδομένου ότι μέσω αυτού εξυπηρετούνται ασθενείς από όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

epiruspost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.