CRETA FARMΗ εταιρία Creta Farm, με αφορμή το δημοσίευμα του Star-fm.gr με τίτλο ΕΦΕΤ: Αποσύρονται ευρείας κατανάλωσης αλλαντικά – Δείτε ποια είναι (λίστα), αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχετικό δημοσίευμα αφορά σε περσινή είδηση (Ιούλιος 2013)…

Η επίσημη θέση της εταιρείας:

«Το δημοσίευμα καθώς και αντίστοιχα από άλλες πηγές, δεν έχει έρεισμα στη τρέχουσα πραγματικότητα και αποτελεί ετεροχρονισμένη αναδημοσίευση του περσινού (Ιούλιος 2013) δελτίου τύπου του ΕΦΕΤ.»

Η εταιρεία αλλαντικών Creta Farms γνωστοποιεί, σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τη χρήση της χρωστικής Ε 120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες) σε προϊόντα της (Μπέικον catering φέτες snack, Μπέικον φιλικό, Μπριζόλα καπνιστή, Ζαμπόν μπούτι, Μπέικον ρολό σε φέτες), ότι μόλις στις 26/7/2013 εκδόθηκε η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος του ΕΦΕΤ, η οποία κατέστησε σαφές σε ποιες κατηγορίες προϊόντων κρέατος, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, επιτρέπεται και σε ποιες όχι η παρουσία της χρωστικής Ε 120. Με βάση την ερμηνευτική αυτή εγκύκλιο η συμμόρφωση της Creta Farms ήταν άμεση, καθώς εμπράκτως όλα τα χρόνια της τριακονταετούς και πλέον λειτουργίας της έχει αποδείξει την αδιάκοπη προσπάθειά της για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η ανώτατη ημερήσια πρόσληψη (ADI) της Ε 120 είναι 5mg/Kg και με βάση το ελάχιστα τεχνολογικά απαραίτητο για τα ελληνικά δεδομένα χρησιμοποιούμενο ποσοστό προσθήκης της στα αλλαντικά, προκύπτει ότι ένας καταναλωτής με μέσο σωματικό βάρος 75Kg θα πρέπει να καταναλώσει περίπου 31 κιλά των εν λόγω προϊόντων ημερησίως για να ξεπεράσει την ADI, πράγμα αδύνατο. Συνεπώς, τα περυσινά ανακληθέντα προϊόντα της εταιρείας μας ουσιαστικά δεν συνιστούν «μη ασφαλή-ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση» τρόφιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.