Η παλαιστινιακή πλευρά κατηγορεί το Ισραήλ ότι παραβίασε την εκεχειρία. ‘Ένα παιδί νεκρό από σφαίρα μετά την έναρξη της εκεχειρίας

GAZAΗ μονομερής επτάωρη “ανθρωπιστική” εκεχειρία ετέθη σε ισχύ στις 10.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ ότι την παραβίασε βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.

Ενα κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας μετά την έναρξη της ισχύος της μονομερούς ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κήρυξε το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες απέδωσαν τα πυρά σε επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάτι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσχραφ Αλ-Κίντρα δήλωσε ότι 15 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν από την αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την “ανθρωπιστική” εκεχειρία για να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτραπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.