Οι διαρρήκτες δεν κάνουν διακοπές. Τα κρούσμα ληστειών και κλοπών εν μέσω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί. Συμβουλές τις ΕΛ.ΑΣ. για τη λήψη προληπτικών μέτρων.

DIARRHKTESΟι παραθεριστές εκδράμουν, όχι  όμως και οι διαρρήκτες.

Αυξητική τάση παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα, στα στατιστικά στοιχεία

καταγραφής των κλοπών-διαρρήξεων, όπως παρατηρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πέρα από τα αστικά κέντρα, όπου οι δράστες, εκμεταλλεύονται την απουσία των κατοίκων, φαίνεται πως γίνεται το ίδιο και σε τουριστικές περιοχές, όταν οι ένοικοι , κυρίως ενοικιαζόμενων δωματίων, φεύγουν για το μπάνιο τους ή στην εξερεύνηση των περιοχών που έχουν επιλέξει για τις διακοπές τους.

Ενδεικτικά, στο Χολαργό, κατά τη διάρκεια απουσίας ενός ηλικιωμένου, για ένα 4ήμερο, άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας και άρπαξαν χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Στο Αρσένιο Πέλλας, άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μιας οικογένειας, που απουσίαζαν τα μέλη της, και άρπαξαν διάφορα χρυσαφικά, μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και… 10 λίρες.

Διαβάστε εδώ τις συμβουλές που δίνει η ΕΛ.ΑΣ τόσο για τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι τους όσο και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.