Πολλές είναι οι κακές συνήθειες που όλοι έχουμε, αλλά μερικές από αυτές είναι κακές συνήθειες με ακόμα χειρότερες συνέπειες.

SYNHTHEIESΠριν φτάσουμε στη μετάνοια όμως, καλύτερα να έχουμε προνοήσει λίγο νωρίτερα και να κόψουμε μερικές από αυτές όσο είναι νωρίς.

Οι σοφοί και οι έμπειροι της ζωής λένε να μην μετανιώνουμε ποτέ για τίποτα, αλλά μάλλον δεν έχουν ακουστά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιδερμίδα.

Πολλές είναι οι κακές συνήθειες που όλοι έχουμε, αλλά μερικές από αυτές είναι κακές συνήθειες με ακόμα χειρότερες συνέπειες. Πριν φτάσουμε στη μετάνοια όμως, καλύτερα να έχουμε προνοήσει λίγο νωρίτερα και να κόψουμε μερικές από αυτές όσο είναι νωρίς.  Ακολουθούν, όσα κάνετε τώρα στη ζωή σας και αν δεν τα κόψετε άμεσα, σε λίγα χρόνια θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο…

1. Δεν φοράτε αντηλιακό
Το λένε οι ειδικοί, το γράφουν τα περιοδικά, το φωνάζει η μαμά σας, αλλά εσείς επιμένετε να μη φοράτε αντηλιακό. Όποια δικαιολογία και να έχετε για να μη φοράτε, παραμένει δικαιολογία και δεν είναι σε καμία περίπτωση σοβαρός λόγος για να μην προστατεύετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία. Αν λοιπόν, δεν θέλετε σημάδια πρόωρης γήρανσης και τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, μην συνεχίζετε με τις δικαιολογίες και αρχίστε να βάζετε καθημερινά αντηλιακό.

 

2. Καπνίζετε
Οι αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος μπορεί να μη φαίνονται άμεσα και από την πρώτη στιγμή που θα το ξεκινήσετε, αλλά σίγουρα θα διαφανούν έντονα στο μέλλον. Οι επιπτώσιες του ακόμα δεν επηρρεάζουν μόνο την εμφάνιση, αλλά και την υγεία σας και είναι ένα από τα πράγματα που σίγουρα θα μετανιώσετε που εξασκούσατε τόσα χρόνια.

3. Κλείνετε τις επαγγελματικές πόρτες
Όσο εκνευρισμένοι και να είστε με έναν εργοδότη σας, μην ξεχνάτε ποτέ πως οι επαγγελματικές σχέσεις δεν είναι σαν τις προσωπικές, που μιλάει το συναίσθημα και καλό είναι να μην δημιουργείτε κακές συνθήκες «χωρισμού». Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα συναντήσετε στην επόμενη συνάντηση με τον επόμενο πελάτη και πότε δεν ξέρετε σε τίνος την ανάγκη θα πέσετε. Φερθείτε λοιπόν έξυπνα και σαν σωστοί επαγγελματίες, ακόμα και μετά την απόλυση.

 

4. Το παρακάνετε με τη διασκέδαση και τα πάρτυ τις καθημερινές
Όλοι οι νέοι διασκεδάζουν χωρίς όρια και αυτό πρέπει να κάνουν, όσο είναι ακόμα νέοι, πριν καταφθάσουν οι υποχρεώσεις και τα μωρά στη ζωή τους. Ευτυχώς όμως, οι περισσότεροι δεν συνεχίζουν αυτό τον τρόπο ζωής για πολύ καιρό, αφού οι ίδιοι δεν αργούν να αντιληφθούν το κακό που προκαλεί στην υγεία τους, την εικόνα τους και τη ζωή τους η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το αδιάκοπο ξενύχτι.

5. Η έλλειψη στόχων
Η στοχοθέτηση βοηθάει τον προσανατολισμό στη ζωή, όπως βοηθάει και η πυξίδα όταν είναι κάποιος χαμένος σε άγνωστα εδάφη. Βάζετε επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους, εργάζεστε καθημερινά για να τους πετύχετε και ακόμα και αν αλλαξουν οι στόχοι με τα χρόνια, δεν θα μετανιώσετε στιγμή που τους είχατε θέσει εξαρχής, όσο θα μετανιώσετε αργότερα μια ζωή χωρίς μπούσουλα.

 

6. Η κακή διατροφή
Οι περισσότεροι νέοι δεν προσέχουν τη διατροφή τους και οι κακές επιλογές, όσον αφορά στο τι τρώμε, δεν θα αργήσουν να δείξουν τις επιπτώσεις τους. Περιττά κιλά, κακή ποιότητα επιδερμίδας και ακόμα χειρότερη φυσική κατάσταση, θα σας κάνουν να μετανιώσετε τις επιλογές σας σχετικά άμεσα.

7. Δεν ζείτε το τώρα
Ο περισσότερος κόσμος ξεχνιέται στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης και προσπερνά όλες τις ωραίες στιγμές που του συμβαίνουν. Αν δεν θέλετε να φτάσετε σε μεγάλη ηλικία και όλη σας η ζωή να είναι γεμάτη από πολυάσχολες μέρες στο γραφείο και κάλυψη υποχρεώσεων, ξεκινήστε τώρα να ζείτε το παρόν και να δημιουργείτε τις αναμνήσεις που θα σας κάνουν παρέα αύριο.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.