Ανακοινώθηκε ο Μαζουάκου

ΟΣΦΠΟ μεγαλύτερος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για το καλοκαίρι που διανύουμε, ο Μπόγιαν Κρκιτς, τέθηκε οριστικά εκτός λίστας! Αρχικά ήρθε το δημοσίευμα της ισπανικής «Mundo Deportivo» να επιβεβαιώνει τα λόγια του Μαρκ Χιούζ, ότι ο 23χρονος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Στόουκ Σίτι και λίγο αργότερα, ο βρετανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του για τέσσερα χρόνια.

Όλα αυτά, αντίθετα στις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έφερναν τον Μπόγιαν από μέσα σε μέρα στην Αθήνα, έτοιμο να δεχτεί την πρόταση του Ολυμπιακού, η οποία ενδεχομένως να ήταν και καλύτερη στο οικονομικό σκέλος.

Ωστόσο, ο πρώην Ισπανός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, είχε θέσει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το Ισπανικό ή το Αγγλικό, όμως καμία ομάδα δεν τον ικανοποιούσε οικονομικά.

Τελικά η Στόουκ ανέβασε την προσφορά της και ο παίκτης αποδέχτηκε την πρόταση με τον σύλλογο να ανακοινώνει τη μεταγραφή του.

Χαλάει και του Ντουρμάζ
Αρνητική τροπή δείχνει να παίρνει μία ακόμη από τις μεταγραφικές περιπτώσεις που έμοιαζαν «τελειωμένες» για τον Ολυμπιακό.

Ενώ, λοιπόν, ακόμη και απόψε αναμενόταν στην Αθήνα ο διεθνής Σουηδός με τουρκική καταγωγή, Τζίμι Ντουρμάζ, ξαφνικά, δημοσίευμα της «Sabah», αναφέρει ότι ο παίκτης απέρριψε την πρόταση των Πειραιωτών και μάλιστα, ότι πήγε κόντρα και στη συμφωνία των «ερυθρολεύκων» με την Γκεντσλέρμπιρλιγκι!

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, «ο πρόεδρος της Γκεντσλέρμπιρλιγκι, Ιλχάν Τζαφτζάφ, αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του Ντουρμάζ, αλλά ο ποδοσφαιριστής του είπε ότι η πρόταση της ελληνικής ομάδας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ίδιο».

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Τζαφτζάφ, ο οποίος αναφέρει: «Ο Τζίμι Ντουρμάζ δεν έκανε δεκτή την πρόταση του Ολυμπιακού. Μένουν 40 μέρες μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος. Θα δούμε τι θα γίνει σε αυτές τις 40 μέρες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, υπήρξαν δηλώσεις του Ντουρμάζ σύμφωνα με τις οποίες ο Σουηδός αριστερός εξτρέμ παραδεχόταν την ύπαρξη συζητήσεων, αλλά ξεκαθάριζε ότι δεν έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ανακοινώθηκε ο Μαζουακού
Ο Αρτούρ Μαζουακού ανήκει και επισήμως από την Τρίτη στο δυναμικό του Ολυμπιακού με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του, η οποία ενισχύει το αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αρτούρ Μαζουακού», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων», με τον Γάλλο μπακ να δηλώνει στην κάμερα του «Olympiacos TV» μετά την υπογραφή του συμβολαίου:

«Είμαι πάνω απ’ όλα πολύ, πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, με πολλές φιλοδοξίες. Είμαι πολύ νέος, έχω πολλά να μάθω και τώρα θέλω να δείξω τι μπορώ να κάνω και να εξελιχθώ όσο περισσότερο μπορώ, κοντά στους άλλους σπουδαίους παίκτες που αγωνίζονται εδώ».

Σχετικά με το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο Μαζουακού είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά και θέλω να τους δώσω μεγάλες χαρές και να τους κάνω ευτυχισμένους».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τους αγώνες που θα δώσει η ομάδα το καλοκαίρι απέναντι σε συλλόγους όπως η Μίλαν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και μιλώντας για τα συναισθήματά του για τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο ICC 2014, απάντησε:

«Πρώτα απ’ όλα, νιώθω πολύ περήφανος γιατί δεν υπάρχουν πολλοί 20χρονοι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Είμαι ενθουσιασμένος κι ανυπομονώ να ξεκινήσει. Ελπίζω να κερδίσουμε και να κάνουμε καλά παιχνίδια».

Το who is who…
Ο Αρτούρ Μαζουακού γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1993 στην πόλη Λιλ της Γαλλίας και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από τη Lille OM.S.Fives. Ακολούθησε η RC Lens και μετά η Valenciennes, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο.

Έκανε το ντεμπούτο του στη Ligue 1 στις 10 Αυγούστου του 2013, στο εναρκτήριο ματς της σεζόν 2013-14 κόντρα στην Toulouse. Το πρώτο του γκολ στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος το πανηγύρισε απέναντι στη Marseille στο Velodrome στις 29 Ιανουαρίου του 2014.

Η «πρώτη» προπόνηση στις ΗΠΑ
Την πρώτη του προπόνηση στο Νιου Τζέρσεϊ εν όψει του τουρνουά «International Champions Cup» έκανε ο Ολυμπιακός από την οποία απουσίασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκουράστηκαν στο ξενοδοχείο ύστερα από το πολύωρο ταξίδι.

Την Πέμπτη οι πρωταθλητές Ελλάδας θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό απέναντι στη Μίλαν και έτσι ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για αυτό το παιχνίδι. Στην πρώτη προπόνηση το «παρών» έδωσαν μαθητές του σχολείου Pingry που αποθέωσαν τους παίκτες του Ολυμπιακού. Από το πρόγραμμα προπόνησης απουσίασε μόνο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και αναμένεται να ενσωματωθεί από αύριο με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν αρκετά με την μπάλα κάνοντας ασκήσεις κατοχής, ελέγχου και κυκλοφορίας. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 τοπική και θα είναι η τελευταία πριν από την αναχώρηση για το Τορόντο όπου θα γίνει το παιχνίδι με τους «ροσονέρι».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.