ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΕΡΓΑΥπεγράφη την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΠΟΤΟΣ ΡΙΖΟΣ & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.» η σύμβαση εκτέλεσης του έργου:


«ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» με προϋπολογισμό 153.351,49€ με Φ.Π.Α. και προθεσμία περαίωσης 12 μήνες. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο Δήμος Γρεβενών στις 12/03/2012 υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ 2007 -2013», Άξονας προτεραιότητας 8:«Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην ΠΔΜ», Κωδικός θεματικής προτεραιότητας 61:«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», προϋπολογισμού 257.000,00€, σύμφωνα με την αριθμ 59/2009 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά από τη θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στις 15/11/2013.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 06-05-2014 με ανάδοχο εταιρεία κατασκευής την «ΠΟΤΟΣ ΡΙΖΟΣ & ΣΙΑ ΕΤΕ.» με ποσοστό έκπτωσης 40,33%.

Το έργο «ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ» περιλαμβάνει την ανάπλαση τμήματος του δρόμου που περνά μπροστά από την πλατεία του χωριού και τον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου του χωριού που βρίσκεται απέναντί της.

Ο δρόμος θα επιστρωθεί με γρανιτοκυβόλιθους, έτσι ώστε να υπερυψωθεί μέχρι το επίπεδο της πλατείας και του απέναντι πεζοδρομίου. Στον προαύλιο χώρο θα δημιουργηθούν πορείες επιστρωμένες με κυβόλιθους, θα πλακοστρωθεί τμήμα του αυλόγυρου και θα κατασκευαστεί ορθογώνιο ξύλινο επίπεδο γύρω από υφιστάμενο σιντριβάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.