Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα λεφτά που θα πάρουν οι 32 ομάδες του Μουντιάλ (φωτό)

23 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το ποσό των 424,4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι 32 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του Μουντιάλ. Δείτε πόσα πήρε η νικήτρια Γερμανία αλλά και η Ελλάδα.

ΕΘΝΙΚΗΌλες ανεξαιρέτως οι ομάδες που έφτασαν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα λάβουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, από την FIFA που δημοσίευσε το ύψος τους.

Οι 32 ομάδες θα μοιραστούν 424,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία όπως είναι λογικό το μεγαλύτερο μέρος θα πάρει η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πλέον Γερμανία.

Συγκεκριμένα η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα βάλει στα ταμεία της 25,7 εκατ. ευρώ, με κάθε παίκτη να παίρνει 300 χιλιάδες ευρώ. Βέβαια, το ποσό που πήρε ο τροπαιούχος αυξήθηκε κατά 3,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.Η φιναλίστ Αργεντινή πήρε δέκα εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από την «νασιολμάνσαφτ», ενώ η Ελλάδα φτάνοντας στους «16» δεν έμεινε παραπονεμένη. Τα 6,6 εκατ. ευρώ που θα φτάσουν στα ταμεία της ΕΠΟ δεν είναι σε καμία περίπτωση… άσχημα.

Βέβαια, από το συνολικό ποσό μόνο τα 263 εκατ. θα πάνε στις ομάδες καθώς η FIFA θα πρέπει να πληρώσει και τα ασφαλιστήρια των παικτών, στους συλλόγους τους.

Δείτε τον πίνακα με τα αναλυτικά ποσά (δολάρια $)

inner

sport-fm

This entry was posted on Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2014 at 16:15 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply