Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα ξεχωρίσετε μια υπερσεξουαλική γυναίκα, ανάμεσα στις άλλες;

22 Ιουλίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η υπερσεξουαλική γυναίκα αποτελεί ίσως μια από φαντασιώσεις κάθε άνδρα. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της και πού οφείλεται η υπερσεξουαλικότητα σε μια γυναίκα;

ΓΥΝΑΙΚΑ - ΣΕΞΗ υπερσεξουαλικότητα είναι ένα θέμα που απασχολεί και θα απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τόσο τους ψυχίατρους όσο και του σεξολόγους. Τελικά πρόκειται για κάποια διαταραχή ή όχι; Και γιατί να μιλάμε για διαταραχή για κάποια γυναίκα που ξυπνάει και κοιμάται με το «σεξ μέσα στο μυαλό της»; Και τελικά γιατί κολλάμε διάφορα παρατσούκλια- συχνά υποτιμητικά- σε κάποια υπερσεξουαλική γυναίκα;

Γιατί έναν υπερσεξουαλικό άνδρα, τον ονομάζουμε Άνδρα με το Α κεφαλάιο και μια υπερσεξουαλική γυναίκα την λέμε λυσσάρα, ή αχόρταγη; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης επιχείρησαν να μελετήσουν τη γυναικεία υπερσεξουαλικότητα.

Το δείγμα ήταν 1000 γυναίκες ανάμεσα τους και φοιτήτριες. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν οι γυναίκες (το ερωτηματολόγιο ονομάζεται Hypersexual Behavior Inventory) ήταν:

– εάν τους άρεσε να παρακολουθούν πορνό

– εάν αυνανίζονται

– πόσο συχνά αλλάζουν ερωτικούς συντρόφους

– εάν ικανοποιούνται πάντα στην ερωτική πράξη κ.α

Οι συγκεκριμένες ερωτήσεις συνεχίζονταν με υποερωτήματα όπως:

– εάν το σεξ τις βοηθάει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας

– εάν το σεξ τους δημιουργεί προβλήματα (γενικά)

– εάν μπορούν να ελέγξουν τις ορμές τους όταν είναι ερεθισμένες κ.α

Από τις 1000 γυναίκες που πήραν μέρος οι 30 (δηλαδή το 3%) από τις απαντήσεις που έδωσαν, εμφάνισαν τα χαρακτηριστικά μιας υπερσεξουαλικής γυναίκας.

Τα χαρακτηριστικά της υπερσεξουαλικής γυναίκας ανάμεσα στα άλλα είναι ότι παρουσιάζει: υψηλά ποσοστά αυνανισμού, αυξημένη χρήση πορνογραφίας, και αυξημένο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως μια υπερσεξουαλική γυναίκα δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν υπερσεξουαλικό άνδρα. Παρουσιάζει την ίδια εξάρτηση στο σεξ, στον αυνανισμό και στην πορνογραφία. Επίσης οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι υπερσεξουαλικοί άνδρες σε συντριπτικό ποσοστό εκδηλώνουν την σεξουαλικότητα τους κάνοντας σεξ μόνο με γυναίκες. Αντίθετα οι υπερσεξουαλικές γυναίκες, πάλι σε συντριπτικό ποσοστό, εμφανίζονται περισσότερο «ανοιχτές» στο να απολαύσουν το σεξ και με άτομα του ιδίου φύλλου.

Πάντως η υπερσεξουαλικότητα δεν είναι κάποια διαταραχή, ούτε κάποιο ψυχικό νόσημα. Η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση (American Psychiatric Association) στο τελευταίο εγχειρίδιο που εξέδωσε το περίφημο «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών» (DSM- 5) στο οποίο συμπεριλαμβάνει ανά τακτά διαστήματα όλες τις ψυχικές διαταραχές, δεν είχε μέσα την υπερσεξουαλικότητα στο κεφάλαιο «εθισμοί».

 

invitromagazine

This entry was posted on Τρίτη, 22 Ιουλίου, 2014 at 23:29 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply