ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΌλοι, ακόμα και όσοι σθεναρά ισχυρίζονται το αντίθετο, θέλουν να δείχνουν όμορφοι και φρέσκοι, κάθε μέρα της εβδομάδας. Η καθημερινότητα όμως, οι κακές συνήθειες και οι προτεραιότητες δεν βοηθούν σε αυτό και συχνά καταλήγουμε σε όχι ιδιαίτερα κολακευτικά αποτελέσματα…

Παρά το όποια εμπόδια, όμως και τις όποιες δυσκολίες δώστε την αφορμή στους άλλους να σας κατακλύσουν με κοπλιμέντα, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

1. Μην το παρακάνετε με το make-up
Το βαρύ μακιγιάζ, αν δεν ετοιμάζεστε για τα Οσκαρ, δεν είναι κάτι που δείχνει ωραίο ή κολακεύει, ούτε κάνει καλό στο δέρμα σας. Κάθε φορά που βάζετε βαρύ make-up, κλείνετε τους πόρους κάνοντας το δέρμα σας να δείχνει κουρασμένο και πρόωρα γερασμένο. Απέχετε, ιδανικά, 1-2 μέρες την εβδομάδα από το μακιγιάζ, δίνοντας χώρο και χρόνο στο δέρμα σας να αναπνέει και αποφεύγετε την καθημερινή χρήση σκιάς ματιών, καθώς ενισχύετε την εμφάνιση των ρυτίδων κάθε φορά που ταλαιπωρείτε τα βλέφαρά σας για να βάλετε τη σκιά.

2. Ταμπονάρετε το concealer
To concealer είναι βαρύ προϊόν, γι’ αυτό καλύτερα, ούτε εκεί να το παρακάνετε και χρησιμοποιείτε πάντα το μικρό σας δάχτυλο για να το απλώσετε στην ευαίσθητη περιοχή, κάτω από τα μάτια σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πέσει πολλή ποσότητα και δεν θα ταλαιπωρηθεί το δέρμα σας από το άγαρμπο τραβολόγημα.

 

3. Μη βάφετε υπερβολικά, μάτια και χείλη μαζί
Μπορεί να βρήκατε μια πολύ ιδιαίτερη χρωματιστή και ιριδίζουσα σκιά για τα μάτια και την ίδια μέρα να αγοράσατε και ένα επίσης εντυπωσιακό κραγιόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε το ελεύθερο να τα βάλετε όλα την ίδια μέρα. Για να ακριβολογούμε, έχετε το ελεύθερο, αλλά καλύτερα να μην το εκμεταλλευτείτε, γιατί θα φανεί το μακιγιάζ σας υπερβολικό και επιτηδευμένο και θα διασπαστεί η προσοχή σε μάτια, χείλη και όπου αλλού έχετε δώσει έμφαση. Δίνετε έμφαση σε ένα σημείο του προσώπου σας κάθε φορά.

4. Αλλάζετε προϊόντα ανά τακτά χρονικά διαστήματα
Αλλάζετε τακτικά σαμπουάν και το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας για να μη συνηθίζουν στη σύστασή τους και να καταφέρνετε καλύτερο καθάρισμα. Κάνετε το ίδιο και με τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου, ακόμα και με τη μάρκα του μακιγιάζ σας.

5. Ξεβάφεστε κάθε βράδυ, ανεξαιρέτως
Όσο κουρασμένες και να νιώθετε, μην αμελείτε ποτέ να καθαρίσετε το πρόσωπό σας από το μακιγιάζ όλης της ημέρας. Κάθε φορά που κοιμάστε με το μακιγιάζ, όχι μόνο λερώνετε το μαξιλάρι σας, αλλά εμποδίζετε στο δέρμα σας να αναπνέει, αυξάνοντας τις πιθανότητες να προκληθεί κάποιου είδος φλεγμονή ή ακόμα και ακμή.

6. Δοκιμάζετε τα προϊόντα μακιγιάζ πριν τα αγοράσετε
Τα καλλυντικά προϊόντα δεν είναι φτηνά, γι΄αυτό από το να τα αγοράζετε και μετά να ανακαλύπτετε τη λάθος επιλογή σας, καλύτερα να τα δοκιμάζετε πριν, είτε στο μαγαζί, είτε από μια φίλη που ήδη χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη μάρκα. Η λάθος επιλογή είναι όχι μόνο πεταμένα λεφτά, αλλά αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε (αφού θα το έχετε πληρώσει) δεν θα σας κολακεύει όσο θα το καταφέρνει ένα άλλο –δοκιμασμένο- προϊόν.

 

7. Φοράτε αντηλιακό
Τα σημάδια που εμφανίζονται στο δέρμα όσο περνάνε τα χρόνια, μπορείτε να καλύψετε με ένα καλό make-up, αλλά λίγα προϊόντα έχουν αποτέλεσματα όσον αφορά τις ρυτίδες. Καθυστερήστε λοιπόν τα σημάδια της γήρανσης, στο μέτρο του δυνατού βάζοντας καθημερινά αντηλιακή κρέμα. Εάν ωστόσο δεν σας βολεύει το αντιηλιακό, επιλέξτε τουλάχιστον μακιγιάζ με αντηλιακή προστασία  και φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου και καπέλο.

8. Κάνετε απολέπιση και μάσκα προσώπου
Το θαμπό δέρμα είναι αποτέλεσμα μη καθαρού δέρματος και των νεκρών κυττάρων που παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας. Γι’ αυτό κάνετε απολέπιση προσώπου, τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και βοηθήστε το δέρμα σας να παραμείνει λαμπερό και καθαρό. Με την ίδια συχνότητα κάνετε μάσκα αργίλου, για να μικρύνετε τους πόρους και να αποβάλλετε τις τοξίνες από το πρόσωπό σας.

 

9. Ακολουθείτε μια σωστή διατροφή
Η πιο σημαντική συμβουλή ομορφιάς είναι η σωστή και υγιεινή διατροφή που προσφέρει τις βάσεις για λαμπερά μαλλιά, καθαρό δέρμα χωρίς τοξίνες, υγιή νύχια και καλή σιλουέτα. Πίνετε πολύ νερό, τρώτε πολλά λαχανικά και φρούτα, υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες και αποφεύγετε τις fast-food επιλογές. Η ομορφιά άλλωστε ξεκινάει από μέσα μας.

10. Χαμογελάτε
Έχετε πάντα θετική διάθεση και καταπολεμήστε την τάση να κατσουφιάζετε (δεδομένων των αφορμών που σας δίνει η ζωή), αλλοιώνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά σας και δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για παραπάνω ρυτίδες. Αν θέλετε ρυτίδες –που δεν θέλετε- ας είναι εκείνες από το πολύ γέλιο και τα μεγάλα χαμόγελα.

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.