Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών καταστημάτων στην Πτολεμαΐδα…

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ  ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑΤην Πέμπτη (18-07-2014) το βράδυ στα Γρεβενά, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Γρεβενών συνέλαβαν έναν 41χρονο, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 41χρονος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 44 χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών καταστημάτων στην Πτολεμαΐδα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, τέσσερις ανήλικοι

Είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα (10) κλοπές από καταστήματα στην Πτολεμαΐδα, το τελευταίο δίμηνοΣΥΛΛΗΨΕΙΣ -ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Μακεδονίας, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην Πτολεμαΐδα.

Συνελήφθησαν, την Πέμπτη (18-07-2014) το μεσημέρι στην Πτολεμαΐδα, τέσσερις (4) ανήλικοι (δύο 16χρονοι και δύο 17χρονοι), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών καταστημάτων που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην Πτολεμαΐδα, εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τους τέσσερις ανηλίκους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον δέκα (10) κλοπές – διαρρήξεις που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 07-06-2014 έως και 18-07-2014, από καταστήματα στην Πτολεμαΐδα.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κλοπές διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο (modus operandi), οι δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο τις κεντρικές εισόδους αυτών, πάντα τις νυχτερινές ώρες, όταν τα καταστήματα δεν λειτουργούσαν και κύριος σκοπός τους ήταν η αφαίρεση κυρίως χρημάτων από τις ταμειακές μηχανές και αντικειμένων, όπως πακέτα τσιγάρων και ποτά.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται περίπου στα 9.500 ευρώ, ενώ μικρό χρηματικό ποσό και 64 πακέτα τσιγάρων παραδόθηκαν από έναν εκ των συλληφθέντων, τα οποία ακολούθως αποδόθηκαν στη νόμιμο κάτοχό τους.
Επιπλέον από τους αστυνομικούς εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.