ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΤην ώρα που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας στην Ουκρανία, ξυπνούν οι μνήμες για ένα άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας το οποίο χάθηκε πριν από 4 μήνες λίγο μετά από την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

Το Μπόινγκ 777 με 239 επιβαίνοντες εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου ενώ κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο και δηλώνουν ότι από τα λιγοστά αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν άλλαξε πορεία σκοπίμως και κατευθύνθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά από την προγραμματισμένη πορεία του προτού συντριβεί πιθανότατα στον Ινδικό Ωκεανό.

Στις αρχές Απριλίου, περίπου ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του Μπόινγκ, οι μαλαισιανές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τις συνομιλίες ανάμεσα στους πιλότους της πτήσης και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

«Η μεταγραφή δεν αποκαλύπτει τίποτε το αφύσικο που μπορεί να είχε συμβεί στο πιλοτήριο πριν από την εξαφάνιση του αεροπλάνου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.