ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

TROMOKRATIAΤα κλειδιά που βρέθηκαν στο σακίδιο του Νίκου Μαζιώτη κατά τη σύλληψή του ερευνά η Αντιτρομοκρατική. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν τα εν λόγω κλειδιά να τους οδηγήσουν σε κάποια γιάφκα ή στους συνεργούς του που πιθανολογείται ότι ανάμεσά τους είναι και η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Μαζιώτης έχει νοικιάσει διαμέρισμα με την πλαστή ταυτότητα που είχε στην κατοχή του. Όπως αποκάλυψε χτες η ΕΛ.ΑΣ. ο Μαζιώτης εμφανιζόταν ως «Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77» και πιστεύουν τυχόν πολίτες που ήρθαν σε επαφή με αυτό τιο όνομα ή ακόμα και τυχόν ενοικιαστές θα δώσουν στοιχεία ώστε να βρεθεί ο κρυμμένος οπλισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούσαν όλο το βράδυ περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα και το κέντρο της Αθήνας, ενώ συνδρομή από αέρος έδινε το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει το μεταμφιεσμένο Νίκο Μαζιώτη από κάμερες ασφαλείας και γνώριζε τις κινήσεις του, όπως εξήγησε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσακνάκης.

Ο… Μιχάλης Μιχελάκης

«Μιχελάκης Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας γεννημένος το ’77» ανέγραφε η πλαστή ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης τον τελευταίο καιρό στο κέντρο της Αθήνας.

Από την μέχρι στιγμή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι αγοράστηκε αυτοκίνητο Hyundai Accent, με πινακίδα «ΥΗΤ 2959» για το οποίο υπάρχει μαρτυρία μοιάζει με αυτοκίνητο κατά τη ληστεία της Κλειτορίας. Το αυτοκίνητο το αγόρασε ο Μαζιώτης και το κυκλοφορούσε με τα στοιχεία Μιχελάκης Μιχάλης. Παράλληλα, προκύπτει συμμετοχή του σε ληστεία στα Μέθανα, εκεί βρέθηκε παλαμικό του αποτύπωμα το οποίο συνάδει με γενετικό υλικό που βρέθηκε στην ληστεία της τράπεζας στην Κλειτορία.

Ο γενετικός τύπος του Μαζιώτη ταυτίζεται σε πλήθος προσωπικών αντικειμένων, που βρέθηκαν στην πατρική του κατοικία κατά την αρχική του σύλληψη τον Απρίλιο του 2010».

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έκανε έκκληση στους πολίτες, όποιος γνωρίζει κάτι για την ταυτότητα, (η οποία θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση κάποιων σπιτιών ή άλλων χώρων), ή για το παραπάνω αυτοκίνητο, να επικοινωνήσει με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 1014 και 10414.
Πως στήθηκε η επιχείρηση

Η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον Μαζιώτη να κινείται στο κέντρο της Αθήνας. Ο τρομοκράτης δεν δίστασε να ανοίξει πυρ οκτώ φορές μέσα στο πλήθος.

Στην Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης ήταν η πρώτη επαφή με των αστυνομικών με τον Μαζιώτη» διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Τσακνάκης.

Όπως εξήγησε, «στην θέα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο τρομοκράτης πυροβόλησε μια φόρα και έτρεξε προς την πλατεία Μοναστηρακίου. Ο Μαζιώτης πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομκών και εναντίον πολιτών. Ο ίδιος ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως και εκεί όταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται έστρεψε το όπλο εναντίον της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και πυροβόλησε δύο φορές.

Οι σφαίρες έπληξαν έναν ειδικό φρουρό που πήγε να συνδράμει τους συναδέλφους του και ο οποίος εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία για το παρεμπόριο στην επιχείρηση “Θησέας”. Τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Νίκο Μαζιώτη.

Στη συνέχεια ο τρομοκράτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό. Μετά την χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται φρουρούμενος. Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο τραυματίας 29χρονος αστυνομικός, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τον τρομοκράτη Μαζιώτη.

Ο αστυνομικός φέρεται να σώθηκε από… θαύμα. Δύο από τις σφαίρες του όπλου του Μαζιώτη βρήκαν το σώμα του 29χρονου αστυνομικού. Η μία από αυτές τον τραυμάτισε στο πόδι, ενώ η δεύτερη «σφηνώθηκε» στο πιο ψηλό σημείο του αλεξίσφαιρου γιλέκου.

ΑΝ. ΓΑΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.