Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τη Ρωσία, για την τακτική που ακολουθεί στην Ουκρανία. Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

ompamaΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε  την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας διότι απέτυχε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ομπάμα, σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, τόνισε ότι οι νέες αυτές αποφάσεις δείχνουν πως υπάρχουν επιπτώσεις στην επιθετική στρατηγική του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην περιοχή.

Ο Ομπάμα χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως “σημαντικές αλλά στοχευμένες”, οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ.

“Τονίσαμε πως θα ήταν προτιμότερο να επιλύσουμε το θέμα αυτό μέσω της διπλωματικής οδού, ωστόσο θα πρέπει να εξετάσουμε συγκεκριμένες δράσεις και να μην μείνουμε μόνο στα λόγια”, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ουάσινγκτον περιέλαβε επίσης στις κυρώσεις της την Gazprombank, την τράπεζα του ρωσικού ομίλου φυσικού αερίου Gazprom, τις αυτονομιστικές αρχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τον αναπληρωτή πρόεδρο της ρωσικής Δούμας, τον υπουργό Κριμαϊκών Υποθέσεων, τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (FSB) και έναν σύμβουλο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.