Έξαρση σε Μακεδονία και Θράκη
SKULIAΣε επιφυλακή βρίσκονται οι κυνηγοί της Ξάνθης και των γύρω περιοχών μετά τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν μνεία σε μια πρωτοφανή έξαρση των απαγωγών κυνηγετικών σκύλων σε Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις σχετικές καταγγελίες, σπείρες που κινούνται στις παραπάνω περιοχές βάζουν στόχο καλά εκπαιδευμένα σκυλιά κυνηγών, τα οποία τα απαγάγουν και στη συνέχεια τα μεταπωλούν κερδίζοντας πολλές χιλιάδες ευρώ!

«Εδώ στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια που είμαι πρόεδρος του Συλλόγου αλλά και πιο πριν , είχαμε ελάχιστα τέτοια κρούσματα και όχι οργανωμένα με τη μορφή σπείρας» εξηγεί ο κ. Αθανάσιος Καραγιάννης πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, προσθέτοντας πως «πριν από μερικά χρόνια είχαμε μια κλοπή ενός ιχνηλάτη στους Τοξότες ο οποίος δεν βρέθηκε ποτέ, ήταν σπάνιο σκυλί, και υπάρχουν αναφορές πως βρίσκεται στο εξωτερικό. Ωστόσο μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και όχι κάτι οργανωμένο με τη μορφή σπείρας. Ακούμε για τέτοια περιστατικά κυρίως στη Μακεδονία, ενώ από την επαφή μου και με τους γύρω Νομούς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε αντίστοιχα περιστατικά εδώ».

Ζητούν να βρουν σκύλο… έτοιμο!

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη ζήτηση για απόκτηση ενός σκύλου «έτοιμου», δηλαδή ενός σκύλου που έχει εκπαιδευτεί καταλλήλως, και έτσι προχωρούν σε κλοπές και στη συνέχεια πωλήσεις των ζώων. «Βγάζουν πολλά λεφτά. Ένας καλά εκπαιδευμένος ιχνηλάτης μπορεί να πουληθεί από 3.000 έως και 5.000 ευρώ».

Οι δράστες φαίνεται πως δρουν στοχευμένα, καθώς αρχικά εντοπίζουν και παρακολουθούν τα σκυλιά που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια βρίσκουν τρόπο να τα κλέψουν. Ακολούθως παρουσιάζοντας στους κυνηγούς – πελάτες τους, συνήθως σε άλλες περιοχές, και εκεί πωλούν τα «κλοπιμαία» τους. Πριν από μερικές ημέρες αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη ωστόσο οι δράστες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, γεγονός που ξεσκέπασε ένα μέρος της δράσης του κυκλώματος. Αντίστοιχα περιστατικά θορυβούν τους κυνηγούς της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην πέσουν θύματα και χάσουν τα εκπαιδευμένα τους σκυλιά.

Άφησαν λαγούς οι κυνηγοί στην Ξάνθη

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, πιστός στις υποχρεώσεις του προς τα μέλη του, πραγματοποίησε Εμπλουτισμό των βιοτόπων με λαγούς σε διάφορες περιοχές, πεδινές και ορεινές του Νομού Ξάνθης.

Οι λαγοί προέρχονται από ιδιωτικό εκτροφείο και αφού τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που αναφέρονται στην σχετική απόφαση του Υπουργείου (αρ. 98161/4136/29-9-2008 ΦΕΚ637/Β΄/6-4-2009) και εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, απελευθερώθηκαν παρουσία Δασικού υπαλλήλου του Δασαρχείου Ξάνθης στο φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για 12 λαγούς οι οποίοι αποκτήθηκαν με έξοδα του Συλλόγου. Πριν από μερικές ημέρες ο Σύλλογος προχώρησε στην αγορά σχεδόν 2,5 τόνων καλαμποκιού, το οποίο διέθεσε δωρεάν για τις ανάγκες εκτροφής αγριόχηνων στην ορεινή Ξάνθη.

 thrakitoday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.