Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μετάθεσης της πληρωμής των δόσεων ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε 6 δόσεις και όχι σε λιγότερες.

ακινηταΤο ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν έως δύο μήνες η πληρωμή των δόσεων του φόρου ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης.

Κι αυτό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κληθούν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον φόρο σε λιγότερες από 6 δόσεις, όπως ρητά ορίζει ο νόμμος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε -όπως είχε επισημάνει το TheTOC.gr από τις 30 Ιουνίου- καθώς λόγω της καθυστέρησης στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου, αλλά στα τέλη Αυγούστου. Με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των δόσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου, προέκυπτε ότι οι ιδιοκτήτες θα αναγκάζονταν να εξοφλήσουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σε 5 αντί σε 6 δόσεις.

Αυτό που αναμένεται είναι να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει ότι η τελευταία δόση θα εξοφληθεί τον Ιανουάριο ή και τον Φεβρουάριο του 2015.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.