Δραματική τροπή στην υπόθεση του χρηματισμού του γιατρού του Ευαγγελισμού. Ο συνταξιούχος καρδιοπαθής που κατήγγειλε τον 60χρονο χειρουργό και Διευθυντή Τμήματος Κλινικής του Ευαγγελισμού για «φακελάκι» πέθανε χθες το βράδυ!

ASTHENHSΟ 67χρονος ασθενής έπαθε έμφραγμα και έχασε τη μάχη για τη ζωή τη Δευτέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, που νοσηλευόταν μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, ο οποίος δεν δεχόταν να τον χειρουργήσει επί 18 ημέρες εάν δεν έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε.

Μετά την καταγγελία για χρηματισμό του καρδιοχειρουργού, την επέμβαση ανέλαβε να διενεργήσει άλλος χειρουργός της καρδιοχειρουργικής κλινικής, ωστόσο, λίγες ώρες μετά την επέμβαση, ο συνταξιούχος ξεψύχησε μέσα στην εντατική.

Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση του χειρουργείου ήταν μοιραία για τη ζωή του. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του 67χρονου, ο οποίος υποβλήθηκε σε τετραπλό μπάι-πας, επικοινώνησαν με την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ενημερώσουν τις αρχές ότι ο άνθρωπός τους κατέληξε, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί ζήτησαν να γίνει νεκροψία-νεκροτομή καθώς και ιστολογική και τοξικολογική εξέταση.

Την περασμένη Παρασκευή ο άντρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αναφερθεί στον 60χρονο χειρουργό, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν «κοινό εκβιαστή».

Ο συνταξιούχος ασθενής, είπε ότι πήγε στον Ευαγγελισμό με έμφραγμα, και την κρίσιμη εκείνη ώρα για τη ζωή του, ο καρδιοχειρουργός του ζήτησε 1.500 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει! Όπως σημείωσε, εξήγησε στο γιατρό ότι παίρνει μόνο μια σύνταξη, και δεν μπορεί να βρει τόσα χρήματα, αλλά ο γιατρός συνέχισε να ζητά τα χρήματα, λέγοντας στον συνταξιούχο πως δεν θα τον χειρουργούσε διαφορετικά.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία κατ’ εξακολούθησιν από υπάλληλο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα. Ο ίδιος πάντως, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα που είχε πάνω του ήταν δικά του και τα είχε μαζί του, για να τα δώσει κάπου.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.