Η φήμη του Σήφη, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας. Ερχεται στην Ελλάδα ο Olivier Behra, γνωστός ακτιβιστής του National Geographic, με ειδίκευση στους κροκόδειλους.

KROKODEILOSΑπό την Παρασκευή οι παγίδες στήθηκαν για τον Σήφη. Με συγκρατημένες προσδοκίες οι ειδικοί της επιχείρησης, έλεγαν ότι δεν περιμένουν να δουν το ερπετό να μπαίνει εύκολα στις παγίδες.

Από ότι αποδείχθηκε, ο Σήφης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τη μοναδική στιγμή που όλοι νόμιζαν ότι κάτι πάει να γίνει, ήταν όταν ο κροκόδειλος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από μία παγίδα αλλά τελευταία στιγμή έφυγε, αγνοώντας το κοτόπουλο-δόλωμα.

« Η αλήθεια είναι ότι ο Σήφης μας βγήκε έξυπνος», σχολιάζει στο «ΕΘΝΟΣ» αστειευόμενος ο Βαγγέλης Μαμαγκάκης, διευθυντής του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του φράγματος Ποταμών.

Τα…τερτίπια του κροκόδειλου, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του Olivier Behra, ενός ιδιαίτερου «κροκοδειλάκια», ο οποίος πήρε μάλιστα μόνος του τηλέφωνο από τη Μαδαγασκάρη, προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε αυτή την επιχείρηση.

«Είναι πολυ γνωστός ακτιβιστής και έχει ένα δικό του, ιδιαίτερο τρόπο να πιάνει τους κροκόδειλους. Μας είχε πάρει αρκετές φορές, αλλά επειδή αυτές τις μέρες μας καλούν διάφοροι, δεν απαντήσαμε γιατί δεν γνωρίζαμε ακριβώς ποιος είναι. Τελικά επικοινώνησε μαζί μας με τη βοήθεια μίας Ελληνίδας εκπροσώπου του. Μέσω Skype μας εξήγησε ποιος είναι», δήλωσε στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Μαμαγκάκης.

Αυτό που ζητά ο Olivier Behra είναι οι αρμόδιοι της επιχείρησης να αναλάβουν το κόστος των εισιτηρίων του.

Δίνουν μία ακόμη εβδομάδα περιθώριο στην όλη διαδικασία, μήπως και λειτουργήσουν οι παγίδες «διαφορετικά θα δούμε τι θα γίνει και την πρωτοβουλία του κ. Μπερά», εξηγεί ο κ. Μαμαγκάκης.

Ποιος είναι ο Olivier Behra

Οπως γράφει και στην προσωπική του σελίδα olivierbehra.com, η πρώτη του επαφή με τους κροκόδειλους ήταν όταν ο ίδιος ήταν 18 ετών. Σε ένα ταξίδι του στο Καμερούν, στη χώρα όπου και μεγάλωσε, έπιασε στο δάσος ένα μωρό κροκόδειλο το οποίο και τον γοήτευσε.

Ετσι αποφάσισε, ότι θέλει να δουλέψει στη φύση και για να το πετύχει αυτό, πήγε να δουλέψει ως φύλακας σε ζωολογικό κήπο στο Παρίσι.

Οπως, λέει ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι του έλειπαν τα απαραίτητα διπλώματα, κατάφερε να πείσει τους ερευνητές του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει στο πεδίο με τους κροκόδειλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.